TECHlab

Geplaatst op door

In Het lab in Antares organiseren we de activiteiten van het TECHlab: een ruimte voor jong en oud waar je kennis kunt maken met nieuwe technieken zoals  programmeren, werken met robots, Minecraft, VR of een drone bouwen.

Drone bouwen

Inmiddels zijn de eerste activiteiten van het TECHlab gaande. In 2018 hebben we workshop drone bouwen georganiseerd! Onder begeleiding van wijkbewoner Lomme van der Hulst leerden de deelnemers zelf een drone maken. Ze leerden hoe aerodynamica werkt en wat je wel en niet mag met een drone. Maar vooral gingen ze aan de slag met het maken van een zogenaamde Flying Wing die écht kan vliegen! Voor meer informatie, zie dit nieuwsbericht, bekijk de foto’s of de video hieronder.

Minecraft

Daarnaast organiseerden we in de herfstvakantie 2018 en in de zomervakantie 2020 een Minecraft Bouwwedstrijd! Onder leiding van medewerkers van het Medialab van de Bibliotheek Amersfoort bouwden de deelnemers hun ideale Antares in Minecraft. En dat leverde spectaculaire bouwwerken op! Door samen te werken, fantaseren en vooral heel hard werken zijn de prachtigste bouwsels ontstaan. Wat denk je van een bioscoop, trampolinepark, restaurant, achtbaan, bibliotheek en spookhuis? Voor alle info, zie dit nieuwsbericht of onderstaand filmpje.

Coderdojo’s

Vanaf november 2019 organiseren we Coderdojo’s! Tijdens een Coderdojo leren jonge mensen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. Over de hele wereld worden deze Coderdojo’s opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. En dat gaan we nu ook doen in Leusden! De eerste Dojo was op zaterdag 23 november. In 2020 is er elke 3e dinsdag van de maand een Coderdojo in het Lab, dus:

Meehelpen?

Momenteel werken we hard aan verdere plannen en zoeken samenwerkingspartners, bedrijven en wijkbewoners om het TECHlab Leusden ZeT op te zetten. Wil je meedenken of meewerken? Leuk! Neem dan contact met ons op via techlab@leusdenzet.nl

Inspiratie

Ben je benieuwd naar onze inspiratiebronnen? Kijk dan eens bij Fablab Amsterdam, Amersfoort, of het Digilab van Bibliotheek Midden-Brabant.

Het Fablab Amsterdam van de Waag Society. Foto: Waag Society Amsterdam 2011 (CC BY-NC-SA)