TECHlab

Geplaatst op door

In Het lab in Antares organiseren we de activiteiten van het TECHlab: een ruimte voor jong en oud waar je kennis kunt maken met nieuwe technieken zoals  programmeren, werken met robots, Minecraft, VR of een drone bouwen.

Drone bouwen

Sinds 2018 zijn de activiteiten van het TECHlab gaande. Zo hebben we een workshop drone bouwen georganiseerd! Onder begeleiding van wijkbewoner Lomme van der Hulst leerden de deelnemers zelf een drone maken. Ze leerden hoe aerodynamica werkt en wat je wel en niet mag met een drone. Maar vooral gingen ze aan de slag met het maken van een zogenaamde Flying Wing die écht kan vliegen! Voor meer informatie, zie dit nieuwsbericht, bekijk de foto’s of de video hieronder.

Minecraft

Daarnaast organiseerden we in de herfstvakantie 2018 en in de zomervakantie 2020 een Minecraft Bouwwedstrijd! Onder leiding van medewerkers van het Medialab van de Bibliotheek Amersfoort bouwden de deelnemers hun ideale Antares in Minecraft. En dat leverde spectaculaire bouwwerken op! Door samen te werken, fantaseren en vooral heel hard werken zijn de prachtigste bouwsels ontstaan. Wat denk je van een bioscoop, trampolinepark, restaurant, achtbaan, bibliotheek en spookhuis? Voor alle info, zie dit nieuwsbericht of onderstaand filmpje.

Coderdojo’s

Vanaf november 2019 organiseren we Coderdojo’s! Tijdens een Coderdojo leren jonge mensen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. Over de hele wereld worden deze Coderdojo’s opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. En dat gaan we nu ook doen in Leusden! De eerste Dojo was op zaterdag 23 november 2019. In 2020 waren er ondanks Corona ook een paar Coderdojo’s, zie bijvoorbeeld de foto’s van juni 2020.

Voor 2021 zijn tot nu toe de volgende Coderdojo’s gepland

Samenwerking Elektronicavoorjou.nl

Het TECHlab werkt nauw samen met webshop Elektronicavoorjou.nl dat huist in Leusden. Via de partnerpagina van Leusden ZeT kun je jouw bestelling plaatsen. Wanneer je daarbij aangeeft je lid bent van Leusden ZeT, krijgt het TECHlab een aantal punten. Met deze punten kunnen we weer producten aankopen die we kunnen gebruiken in het TECHlab. Je vindt onze partnerpagina op https://elektronicavoorjou.nl/techlab-leusdenzet/ Voor meer informatie over deze samenwerking, zie het interview met Elektronicavoorjou.nl oprichter Simon Mars in de Leusder gaZeT van maart 2021.

Contact of meehelpen?

Momenteel werken we hard aan verdere plannen en zoeken samenwerkingspartners, bedrijven en wijkbewoners om het TECHlab Leusden ZeT op te zetten. Wil je meedenken of meewerken? Leuk! Neem dan contact met ons op via techlab@leusdenzet.nl