TECHlab

Geplaatst op door

We werken hard aan een TECHlab Leusden ZeT: een ruimte in Antares voor jong en oud waar je kennis kunt maken met nieuwe technieken zoals 3D printen, programmeren, werken met robots, een drone bouwen, je vlog monteren of een eigen virtual reality film maken. Maar ook een plek waar je workshops kunt volgen om kennis te maken met dit soort technieken, mensen kunt ontmoeten waar je mee kunt samenwerken en waar je terecht kunt als je een vraag hebt over je tablet of mobiele telefoon.

Drone bouwen

Inmiddels zijn de eerste activiteiten van het TECHlab gaande. In mei 2018 hebben we workshop drone bouwen georganiseerd! Onder begeleiding van wijkbewoner Lomme van der Hulst leerden de deelnemers zelf een drone maken. Ze leerden hoe aerodynamica werkt en wat je wel en niet mag met een drone. Maar vooral gingen ze aan de slag met het maken van een zogenaamde Flying Wing die écht kan vliegen! Voor meer informatie, zie dit nieuwsbericht of bekijk de foto’s. En goed nieuws: ook in 2019 gaan we weer een Drone Bouw workshop organiseren! Houd daarvoor de website goed in de gaten.

Minecraft

Daarnaast organiseerden we in de herfstvakantie een Minecraft Bouwwedstrijd! Onder leiding van medewerkers van het Medialab van de Bibliotheek Amersfoort bouwden de deelnemers hun ideale Antares in Minecraft. En dat leverde spectaculaire bouwwerken op! Door samen te werken, fantaseren en vooral heel hard werken zijn de prachtigste bouwsels ontstaan. Wat denk je van een bioscoop, trampolinepark, restaurant, achtbaan, bibliotheek en spookhuis? Voor alle info, zie dit nieuwsbericht of onderstaand filmpje. Ook in 2019 zijn we van plan weer ene Minecraft Bouwwedstrijd te organiseren.

Coderdojo’s

In 2019 gaan we nog iets nieuws doen: Coderdojo’s! Tijdens een Coderdojo leren jonge mensen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. Over de hele wereld worden deze Coderdojo’s opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. En dat gaan we nu ook doen in Leusden! De eerste Dojo willen we organiseren voor de zomer en hiervoor zoeken we nog vrijwilligers. Vind jij het leuk om eens in de maand 2 uur samen met kinderen te prutsen en pielen met nieuwe technieken? Meld je dan aan via techlab@leusdenzet.nl

Meehelpen?

Momenteel werken we hard aan verdere plannen en zoeken samenwerkingspartners, bedrijven en wijkbewoners om het TECHlab Leusden ZeT op te zetten. Wil je meedenken of meewerken? Leuk! Neem dan contact met ons op via techlab@leusdenzet.nl

Inspiratie

Ben je benieuwd naar onze inspiratiebronnen? Kijk dan eens bij Fablab Amsterdam, Amersfoort, of het Digilab van Bibliotheek Midden-Brabant.

Het Fablab Amsterdam van de Waag Society. Foto: Waag Society Amsterdam 2011 (CC BY-NC-SA)