Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Over ons

Leusden ZeT is de wijkvereniging van Leusden Zuid en de Tabaksteeg. Met Leusden ZeT willen we activiteiten in de wijk, rond het Maximaplein en in multifunctioneel centrum Antares samenbrengen en ondersteunen. Daarnaast informeren we over alle de activiteiten in de wijk en behartigen we de belangen van wijkbewoners als het gaat om het bevorderen van voorzieningen en wijkinitiatieven.

Onder de knop activiteiten vind je meer informatie over de activiteiten en organisatoren. Wil je meer weten over het bestuur & beleid van Leusden ZeT? Klik dan hier. Wanneer je het leuk vindt om mee te denken, schiet ons dan gerust aan als je ons ziet in de wijk of neem contact met ons op.

Achtergrond

In de Leusdense wijken Tabaksteeg en Leusden-Zuid staat sinds 2011 het prachtig multifunctionele centrum Antares met daarin twee basisscholen, een kinderopvang, een sportschool, een crèche en een horecagelegenheid. Hoewel het gebouw centraal gelegen is tussen de twee wijken, komt het pand wat moeizaam tot leven, aldus bewoners, de gemeente Leusden en de Woningstichting Leusden van wie het pand is. Voorheen was er een vestiging van de bibliotheek gevestigd maar sinds deze vertrokken is, weten veel bewoners de weg naar het gebouw niet meer te vinden. Bewoners weten niet meer wat er gebeurt in het gebouw of missen voorzieningen waar zij behoefte aan hebben.

Daarom hebben we als groep bewoners de handen in elkaar geslagen en  de wijkvereniging Leusden ZeT (Zuid en Tabaksteeg) opgericht. Om de interesse hierin te peilen hebben we in juni 2017 een enquete gehouden onder de bewoners en een meedenkavond georganiseerd. Hier kwamen 65 bewoners samen, die wilden meedenken en meedoen en aan het einde van de avond waren de eerste bewonersinitiatieven gevormd. In december 2017 is de wijkvereniging officieel opgericht. De oprichtingsakte kunt u hier bekijken. Op zaterdag 24 maart 2018 vierden we de lancering van de vereniging tijdens het wijkfeest Vier de Lente. Sindsdien kan elke wijkbewoner zich inschrijven als lid.

Onze doelstelling

Zoals omschreven in de oprichtingsakte is het doel van Leusden ZeT: het bevorderen van betrokkenheid en samenhang tussen de wijkbewoners, in het bijzonder in en rondom het multifunctioneel centrum Antares.’

Dit doen we door:

  1. alle activiteiten te bundelen en faciliteren in de wijk, in Antares en op en rond het Maximaplein;
  2. een manier vinden om te communiceren over de activiteiten zodat het voor iedereen in de wijk duidelijk is wat er te doen is, en;
  3. de belangen van wijkbewoners behartigen als het gaat om het bevorderen van voorzieningen en wijkinitiatieven.

Op die manier hopen we dat bewoners Antares weer eigen maken en het gebouw gebruiken en ervaren als hét gebouw voor alle bewoners van Leusden-Zuid en de Tabaksteeg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email