Outdoor Fitness Park

Geplaatst op door

Beweging is belangrijk en zeker in deze Coronatijd zie je dat steeds meer mensen de buitenlucht opzoeken voor de nodige beweging. Buurtbewoonster Rens Fioole heeft daarom het initiatief genomen om de mogelijkheden te verkennen om in Leusden Zuid een Outdoor Fitness park te realiseren.

Een outdoor fitnessruimte is vrij toegankelijk en biedt gratis sportmogelijkheden voor mensen in alle leeftijdscategorieën die graag in de vrije buitenlucht willen bewegen. Op verschillende plekken in Nederland zijn al mooie voorbeelden te vinden, zie bijvoorbeeld dit mooie beweegpark in Peize:

Bewegen & ontmoeten
Samen met een aantal wijkbewoners bekijken we nu wat nodig is om een dergelijk park te realiseren. Naast beweging is het immers ook een mooie manier om elkaar te leren kennen. Een dergelijk park is namelijk geschikt voor iedereen en alle leeftijden: van jong tot senioren, niet alleen voor de buurtbewoners, maar ook voor Leusdenaren uit andere wijken, voor zowel actieve- als recreatieve sporters, voor minder validen en toevallige voorbijgangers. De fitnesstoestellen zijn door iedereen te gebruiken onafhankelijk van de leeftijd, lengte of conditie van de gebruiker. Zie ter inspiratie onderstaande eerste ideeën.

Meedenken?
Woensdagavond 10 maart 2021 was een eerste meedenkavond om ideeën voor het Outdoor Fitness Park te verzamelen, zie ook dit verslag. De avond werd afgesloten met de vorming van een groep bewoners dat de ideeën verder gaat uitwerken en de mogelijkheden verkennen.  Wil je meer weten of wellicht meehelpen? Neem dan gerust contact met op via info@leusdenzet.nl