Outdoor Fitness Park

Geplaatst op door

Beweging is belangrijk en zeker in deze Coronatijd zie je dat steeds meer mensen de buitenlucht opzoeken voor de nodige beweging. Buurtbewoonster Rens Fioole heeft daarom het initiatief genomen om de mogelijkheden te verkennen om in Leusden Zuid een Outdoor Fitness park te realiseren.

Een outdoor fitnessruimte is vrij toegankelijk en biedt gratis sportmogelijkheden voor mensen in alle leeftijdscategorieën die graag in de vrije buitenlucht willen bewegen. Op verschillende plekken in Nederland zijn al mooie voorbeelden te vinden, zie bijvoorbeeld dit mooie beweegpark in Peize:

Bewegen & ontmoeten
Samen met een aantal wijkbewoners bekijken we nu wat nodig is om een dergelijk park te realiseren. Naast beweging is het immers ook een mooie manier om elkaar te leren kennen. Een dergelijk park is namelijk geschikt voor iedereen en alle leeftijden: van jong tot senioren, niet alleen voor de buurtbewoners, maar ook voor Leusdenaren uit andere wijken, voor zowel actieve- als recreatieve sporters, voor minder validen en toevallige voorbijgangers. De fitnesstoestellen zijn door iedereen te gebruiken onafhankelijk van de leeftijd, lengte of conditie van de gebruiker. Zie ter inspiratie onderstaande eerste ideeën.

Meedenken?
Wil je meedenken of helpen met het realiseren van een Outdoor Fitness Park in onze wijk? Doe dan mee met de online meedenkavond die we organiseren op woensdagavond 10 maart om 20.00 uur. Je hoort dan meer over de ideeën die er nu zijn en welke ondersteuning er mogelijk is vanuit de gemeente. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier. Voor meer informatie of suggesties kun je ons natuurlijk ook mailen op info@leusdenzet.nl