Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Naturehood Maanwijk: buurtevenement 1 op april

Deel dit bericht

Met buurtwetenschap de effecten van natuur meten

Op zaterdag 1 april is er van 10:00 – 15:00 uur een gezellig buurtevenement bij de Buurtschuur in Maanwijk. Tijdens dit evenement kan iedereen als ‘buurtwetenschapper’ aan de slag. Alleen of samen met je gezin, huisgenoten of buren. Ook niet-Maanwijkers zijn welkom en deelname is gratis.

Effecten van natuur

Heijmans, Earth Watch en De Groene Belevenis zijn gezamenlijk het project ‘Naturehood Maanwijk’ gestart. Doel is om samen met de Maanwijk-bewoners de effecten van natuur in de wijk te onderzoeken. Want Maanwijk is een unieke wijk, met meer ruimte voor natuur dan in gemiddelde andere nieuwbouwwijken. De vraag is: kun je de effecten hiervan meten? Komen er meer planten en dieren voor in Maanwijk? Is de bodem en het water gezonder dan in andere wijken?

Buurtevenement op zaterdag 1 april

Op 1 april starten we met het onderzoeken van de bodem. Tussen 10:00 en 15:00 uur kun je langskomen en deelnemen, op een tijdstip dat het jou past. Meedoen is eenvoudig én gezellig. In een half uur voer je een aantal simpele bodemproefjes uit. Daarmee verzamel je gegevens over de bodem; zoals grondsoort, natheid, aantallen regenwormen en plantengroei. Die data wordt gebruikt om te onderzoeken hoe een nieuwbouwwijk kan bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor mens, dier en milieu.

  • Voor wie?
    Iedereen kan meedoen: volwassenen, jongeren en kinderen onder begeleiding. Het is handig als je een smartphone met mobiel data-abonnement meeneemt, maar het kan ook zonder.
  • Tijd en plaats
    Zaterdag 1 april, van 10:00 tot 15:00 uur bij de Buurtschuur in de gemeenschappelijke tuin. Er is koffie/thee en iets lekkers.
  • Meer info en aanmelden
    Ga naar www.degroenebelevenis.nl/naturehood voor meer info en aanmelden
Activiteit

ALV op 23 maart

Op 23 maart houdt Leusden ZeT de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Een mooi moment om elkaar weer te ontmoeten, stil te staan bij alles wat er