Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Maatjesproject Leusden zoekt vrijwilligers

Deel dit bericht

Wilt u iets waardevols betekenen voor een ander? In Leusden zijn er veel mensen die zich eenzaam voelen en wel wat gezelligheid kunnen gebruiken. We hebben een wachtlijst van mensen die met smart wachten op een maatje. Bent u het missende maatje?

Wat is het maatjesproject?

Binnen het maatjesproject worden vrijwilligers één op één gekoppeld aan mensen die soms eenzaam zijn of op bepaalde punten in het leven iemand nodig hebben. Het kan gaan om hulp bij dagelijkse of vrijetijdsactiviteiten, maar ook om het bieden van emotionele steun of bijvoorbeeld het aangaan van sociale contacten. Als maatje loop je een tijdje met iemand mee. Samen kunnen activiteiten ondernomen worden, zoals: wandelen, fietsen, winkelen, of gewoon af en toe een kopje koffie drinken.

Hoeveel tijd kost het mij?

Dat hangt af van uw eigen beschikbaarheid. Een bezoek vindt veelal om de week plaats. Indien u een paar uur per maand beschikbaar bent, kunt u dus al maatje worden.

Meer informatie kunt u lezen op de website van het maatjesproject: https://www.lariks-leusden.nl/maatje/

Activiteit

Nieuwjaarsreceptie Leusden ZeT

Op 20 januari hopen we het glas te heffen op een nieuw jaar. Een mooie gelegenheid om buurtbewoners te spreken en bij te kletsen. Tijdens