Nieuwsbrief februari

De februari nieuwsbrief is verstuurd en kun je in dit bericht nalezen. Wil je voortaan ook de nieuwsbrief ontvangen per e-mail? Vul dan hier je gegevens in.

Beste mede-wijkbewoner en andere geïnteresseerden,
Met deze nieuwsbrief willen wij je graag informeren over al het nieuws van Leusden ZeT, de Wijkvereniging van Leusden-Zuid en Tabaksteeg. Wat gebeurde er in januari en wat kun je de komende tijd verwachten? En vooral: Zet een cirkel in je agenda op zaterdagmiddag 24 maart!
Vier de Lente: Feest op het Maximaplein!
Want op zaterdagmiddag 24 maart organiseren we met alle winkeliers van het Maximaplein en organisaties & verenigingen in Antares een feest op het Maximaplein.
Waarom?
Omdat het dan (eindelijk) lente is!
Om je kennis te laten maken met alle activiteiten in Antares.
En om te vieren dat Leusden ZeT bestaat.
Wat gaat er gebeuren?

  • Op het Maximaplein kun je je lol op met allerlei attracties & optredens
  • In Antares kun je kennis maken met alle verenigingen en activiteiten die er plaatsvinden.
  • En vanaf 12 uur start de Schoon Maximaplein actie waar je nog een stempel kunt verdienen voor je spaarkaart. Met elke stempel mag je een keer gratis in de attracties.

Welke attracties zijn er?
Dat blijft nog even een verrassing, maar binnenkort meer … !
Voor deze middag zoeken we de hulp van wijkbewoners die hun steentje willen bijdragen. Momenteel zoeken we mensen die…:

  • … willen helpen met het op- en afbouwen van attracties
  • … activiteiten willen begeleiden
  • … willen helpen als EHBO’er
  • … willen ondersteunen bij de techniek en het geluid

Wil jij meehelpen? Heel fijn! Stuur dan even een kort berichtje met je naam, contactgegevens en waar je mee zou kunnen helpen naar leusdenzet@gmail.com

En heb je een bedrijf of activiteit in Antares of in de wijk die je onder de aandacht wilt brengen van alle wijkbewoners? Leuk! We kijken graag of je een plekje in het programma kunt krijgen. Laat het weten door jouw idee en inbreng te melden op dit formulier.

Lid worden van Leusden ZeT? Vanaf 24 maart kan het!
We zijn een vereniging – en nu…
Regelmatig vragen mensen of ze al lid kunnen worden van Leusden ZeT. Heel leuk dat sommige wijkbewoners niet kunnen wachten om lid te worden! Momenteel werken we nog aan een aantal organisatorische zaken zodat het inschrijven in 1 keer goed gaat. Nog even geduld dus. Maar tijdens het feest van 24 maart kun je langskomen om je in te schrijven en lid te worden van het eerste uur.

Opgeruimd!
Het nieuwe jaar is goed begonnen op 1 januari: een grote berg vuilniszakken vol met vuurwerkresten werd opgeruimd tijdens de nieuwjaarsschoonmaakactie, zie dit bericht op de website. En eind januari was alweer de volgende opruimactie georganiseerd door het bewonersinitiatief ‘Schoon Maximaplein e.o.’, dat bestaat uit Arie Kars en Like van der Ham-van Hulten. Een grote groep wijkbewoners (waaronder burgemeester Bouwmeester, bewoner van de Tabaksteeg) verzamelde in totaal 40 vuilniszakken vol met zwerfafval. Voor een verslag en foto’s van die actie, zie dit bericht op de website.

De volgende Schoon Maximaplein e.o. actie is vrijdag 23 februari vanaf 14.00 uur. Deelnemers kunnen dan weer een stempel verdienen voor hun stempelkaart. Tijdens het Vier de Lente: Feest op het Maximaplein! evenement van 24 maart kun je voor elke stempel een keer gratis in een attractie.

Hulp bij formulieren invullen
In januari startte ook een nieuw bewonersinitiatief: het Formulierenhulp Inloopspreekuur.  Op elke donderdagavond kun je tussen 19.00 en 21.00 uur terecht in Antares voor al je vragen over brieven van instanties als het UWV, gemeente, belastingdienst, SVB, CAK, studiefinanciering, maar ook voor hulp bij het invullen van diverse formulieren zoals het aanvragen van kwijtschelding voor gemeentelijke belastingen en GBL.

Een groep vrijwilligers bestaande uit onder andere Paul van Wegen en Wil Zaagman bedacht dit initiatief tijdens de meedenkavond in september. Toen bleek dat er behoefte was aan deze vorm van hulp zocht Paul van Wegen contact met SMS (Sociaal Maatschappelijk Steunpunt) van Larikslaan2, dat het initiatief ondersteunt in de vorm van materiaal en kennis. Inmiddels heeft het Fonds Samenlevingsinitiatieven een bijdrage toegezegd zodat het Inloopspreekuur in heel 2018 plaats kan vinden in Antares.

Agenda activiteiten in de wijk
Ben je benieuwd wat er nog meer gebeurt in Antares en rond het Maximaplein? Kijk dan eens in de Agenda die we bijhouden op de website. Hierin plaatsen we activiteiten van Leusden ZeT, maar ook het gehele naschoolse programma dat toegankelijk is voor alle kinderen in de wijk (dus ook voor kinderen die niet op ‘t Palet of de Loysder Hoek zitten) en alle activiteiten van zoveel mogelijk verenigingen en ondernemers.

Wist je bijvoorbeeld dat je:

Om de agenda zo compleet mogelijk te krijgen, werken we graag samen met zo veel mogelijk organisaties. Wil je jouw activiteit ook in de agenda? Leuk!

Mail je gegevens en een leuke foto naar leusdenzet@gmail.com en wij plaatsen het graag in de agenda.

     

Ophaal- en inleverpunt bibliotheek weer open
Goed nieuws voor de wijk: Sinds donderdag 1 februari is het inlever- en afhaalpunt van Bibliotheek Eemland weer open. In Antares staat de kast met gereserveerde boeken nu links van de lift weer klaar. Daar staat ook de uitleen- en inleverpc met de inleverbrievenbus opgesteld. Het servicepunt is op werkdagen geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, zie dit bericht op onze website.

Breien, haken, koffie drinken & boeken ruilen

Graag wijzen we je ook op alle andere lopende bewonersinitiatieven:

  • Op maandagmiddag ben je tussen 13.30 en 16.00 uur welkom bij het Brei- en Haakcafe in Maxima’s. Organisator is Froukje Heijdt-Bijkerk.
  • Op donderdag kun je tussen 10.00 en 12.00 uur een kopje koffie of thee drinken en kletsen met buurtgenoten tijdens de koffieochtend in Maxima’s. Organisatoren zijn Rita Cloosterman & Kees Menken.
  • Elke dag ben je tijdens de openingstijden van Maxima’s welkom om een boek kosteloos te lenen of achter te laten in de boekenruilkast. Organisatoren zijn: Marloes Swaab Visser, Judith Muller, Marjolein Zweverink-Hoekstra, Mariska Roestenburg, Monique Disseldorp en Ellen Jumelet

    

Kern met pit
Tenslotte melden we graag dat we met Leusden ZeT meedoen met het Kern met Pit programma. Dit is een initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) en daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Omdat we met Leusden ZeT uit het niets een wijkvereniging opzetten, doen wij hier graag aan mee. Vrijwilligers van de bewonersinitiatieven zijn van harte welkom om deel te nemen aan de workshops die Kern met Pit organiseert. Voor meer informatie zie het nieuwsbericht hierover op de website.

Meedenken of meedoen?
Wil je met Leusden ZeT meedenken, meedoen of nieuwsgierig? Leuk!
Je bent van harte welkom met ideeën, activiteiten of initiatieven.
En vind je het leuk om mee te helpen met praktische dingen rond Leusden ZeT zoals hulp bij de communicatie of het rondbrengen van folders? Heel fijn! Stuur dan een berichtje naar leusdenzet@gmail.com