Nieuwsbrief december

De december nieuwsbrief is verstuurd en kun je in dit bericht nalezen. Wil je voortaan ook de nieuwsbrief ontvangen per e-mail? Vul dan hier je gegevens in.

Nieuwsbrief december 2017

Oprichting wijkvereniging Leusden ZeT
Op 13 december 2017 is de akte van oprichting voor Wijkvereniging Leusden ZeT getekend bij notariskantoor Spek en van den Beld. Dit betekent dat Leusden ZeT nu een echte wijkvereniging is! Nadat de eerste ideeën voor een wijkvereniging ontstonden in juni, zijn we trots dat het gelukt is om binnen een half jaar de vereniging officieel op te richten, dankzij de hulp van veel betrokken wijkbewoners. Dit betekent dat we nu met alle wijkbewoners aan de slag kunnen met de drie doelen van Leusden ZeT:

  1. Het organiseren, samenbrengen en faciliteren van activiteiten waar de wijk behoefte aan heeft
  2. Communiceren over alle activiteiten in de wijk op 1 centrale plek
  3. Belangen behartigen van wijkbewoners als het gaat om het bevorderen van voorzieningen en wijkinitiatieven.

Bewust hebben we gekozen om een vereniging op te richten zodat elke wijkbewoner lid kan worden en mee kan denken over de plannen en koers van de vereniging. Dit kan bijvoorbeeld tijdens de volgende meedenkavond die we van plan zijn te organiseren in februari 2018.

In 2018 zal het mogelijk worden om lid te worden van Leusden ZeT en zo de vereniging te steunen. We hopen in maart te starten met een ledenwerfactie. Hiervoor kunnen we veel hulp gebruiken. Heb je ideeën of know-how, kun je eenmalig helpen, een paar uur, een dag, een maand of een bepaalde periode? Laat het ons weten via de website, Facebook, e-mail, Twitter en LinkedIN.

Voor de oprichting van Leusden ZeT zijn we veel dank verschuldigd aan notariskantoor Spek en Van den Beld. Zij hebben actief meegedacht met het opstellen van de akte en de oprichting geheel gesponsord dankzij een match tijdens de matchbeurs.

Werkgroepen
Na de geslaagde meedenkavond in september, waar maar liefst 65 bewoners uit Leusden-Zuid en Tabaksteeg aanwezig waren, zijn in verschillende groepen verschillende plannen ontstaan. Hieronder noemen we de lopende groepen.

Nieuwjaarsdag met een opgeruimde wijk! Samen voor een schoon Maximaplein e.o.
In november is tijdens de opschoonactie is er op en rondom het Maximaplein 100 kilo afval opgeruimd. De eerstvolgende opruimactie is op 1 januari: Het nieuwjaarsvegen! Veeg je eigen straat schoon en breng je vuurwerkresten tussen 16:00 en 17:00 uur naar het Maximaplein. Bij deze actie kan je een stempel verdienen op de stempelkaart. Er worden ook nieuwe stempelkaarten uitgedeeld. Tijdens de eindactie op 24 maart 2018 kun je de stempelkaart inleveren, waarbij geldt: hoe meer stempels, hoe meer verrassingen. Voor meer informatie over de Schoon Maximaplein o.a. acties, zie onze website.

Opgeruimd het nieuwe jaar in, daar toasten we op!
Bij Maxima’s toasten we graag op 1 januari met alle opruimers op het nieuwe jaar. Voor jong en oud staat er wat lekkers klaar tussen 16:00 en 17:00 uur bij Maxima’s. Zien we je dan?  

Opgeruimd Leusden: “Wat fantastisch dat dit op nieuwjaarsdag plaats kan vinden in jullie wijk en op het Maximaplein!”

Koffie-ochtend
Iedere donderdagochtend is iedereen welkom in Maxima’s voor een kopje koffie/thee en een gezellig gesprek van 10.00-11.30 uur. Voor alle data van de Koffie-ochtend tijdens de feestdagen, zie onze website.

Kees Menken en Rita Cloosterman: “Iedere donderdagochtend komt er een groep bewoners uit Leusden-Zuid koffie drinken in Maxima’s. We zouden het leuk vinden om in het nieuwe jaar weer nieuwe mensen te ontmoeten!”

Brei- en haakcafé
Iedere maandagmiddag kun je breien en haken in Maxima’s van 13.30-16.00 uur. Voor alle data van het Brei- en Haakcafe tijdens de feestdagen, zie onze website.

Froukje Heijdt: “Het is inmiddels een gezellige club mensen. Je hoeft niet te kunnen haken of breien. Vorige week hebben we iemand leren haken die het nog niet kon. Iedereen is dus welkom! Gewoon gezellig komen!”

Hulp bij invullen van formulieren
Deze werkgroep gaat op donderdag 18 januari 2018 van start.
Wanneer? Op iedere donderdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur in Antares. Leusden ZeT wordt hierbij ondersteund door Larikslaan 2. Paul van Wegen, Wil Zaagman en Gerard Cloosterman ondersteunen en helpen bij het invullen van formulieren en papieren waar je zelf niet uit kunt komen.
Wat kun je verwachten?

  • Ondersteuning bij vragen over brieven van instanties als het UWV, gemeente, belastingdienst, SVB, CAK, studiefinanciering etc.
  • Hulp bij het invullen van diverse formulieren:
  • Aanvragen van kwijtschelding voor gemeentelijke belastingen en GBL
  • Aanvragen en wijzigen van toeslagen
  • Hulp bij het aanvragen van een Digi-d of OV-kaart
  • Hulp bij enkelvoudige betalingsachterstanden van bijv. huur, gemeente, energiemaatschappij, etc.

Andere werkgroepen
Andere werkgroepen zijn bezig, wachten op subsidies, en/ of zitten in de koker, zoals het TECHlab, de creatievelingen uit Zuid, netwerkbijeenkomst van ondernemers, toneel bij de vijver in Leusden-Zuid, fonteintjes op het Maximaplein, groen op het Maximaplein. Voor een overzicht van alle werkgroepen, zie onze website.

Agenda voor de wijk
Als Leusden ZeT willen we graag helpen bij het communiceren over alle activiteiten in de wijk. Op onze website staat een agenda met activiteiten die de komende periode plaatsvinden. Wist je bijvoorbeeld dat je kunt tafeltennissen en schaken in Antares en 29 december er een Soep & Oudejaarswandeling georganiseerd wordt door Maxima’s & Fysiotherapie-Leusden.nl? Klik hier voor alle informatie. We gaan in het nieuwe jaar hier meer aandacht aan besteden. Heeft u een activiteit die u graag wilt delen met zoveel mogelijk wijkbewoners? Laat het ons weten.
Nieuwsgierig wat er op de agenda staat de komende tijd?
Kijk dan hier
https://www.leusdenzet.nl/agenda/

Matchbeurs
Voor Leusden Zet was de Matchbeurs dit jaar zeer geslaagd in de vorm van een aantal matches. We zijn ontzettend blij en trots dat deze bedrijven Leusden ZeT willen steunen!

Voor meer informatie, zie dit nieuwsbericht over de Matchbeurs op de website.

Nieuwsbrief
Uiteraard willen we veel wijkbewoners bereiken met Leusden ZeT. Ken je mensen uit jouw omgeving die onze nieuwsbrieven nog niet krijgen, maar wel nieuwsgierig zijn? Stuur ze dan deze brief door en wijs ze op dit formulier waar ze hun contactgegevens kunnen achterlaten: http://bit.ly/LeusdenZeT. Na aanmelding krijgen zij ook onze updates. Heeft u vrienden of bekenden die geen email of internet hebben, in de wijk wonen en graag op de hoogte willen zijn van onze activiteiten: laat het weten! We bezorgen dan een papieren versie van de nieuwsbrief in de brievenbus.

Meedenken of meedoen?
Wil je meedenken, meedoen of nieuwsgierig: je bent van harte welkom met ideeën, activiteiten en initiatieven; Van fysio-wandelgroep tot fietsclub, kinderclub, leesclub, van helpende hand bieden aan ouderen of juist jonge ouders, oppassen in de wijk…. Wij kunnen en willen graag met je meekijken wat er mogelijk is en hoe we het voor elkaar kunnen krijgen. Ook als activiteiten geld kosten, kunnen wij helpen met het vinden van financiering en sponsoring. Als bestuur hebben wij nog veel kennis nodig op het gebied van ledenwerving, communicatie en/of het maken van een wijkkrant. Wil je ons hierbij helpen? Laat het ons weten!

Mocht je tenslotte geen prijs meer stellen op verdere berichten over Leusden ZeT, stuur dan even een berichtje terug. We zullen je vervolgens geen mails meer sturen.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van Leusden ZeT:
Martijn Kleppe, Geert-Jan IJszenga, Monique Disseldorp, Frits Ringers, Inge van Os en Ellen Jumelet