Eerste nieuwsbrief

De eerste Leusden ZeT nieuwsbrief is verstuurd en kun je in dit bericht nalezen. Wil je voortaan ook de nieuwsbrief ontvangen per e-mail? Vul dan hier je gegevens in.

Nieuwsbrief november 2017

Na de geslaagde meedenkavond in september, waar maar liefst 65 bewoners uit Leusden-Zuid en Tabaksteeg aanwezig waren, zijn in verschillende groepen verschillende plannen ontstaan. Deze plannen zijn in een enkel geval al helemaal uitgedacht en zelfs al in gang gezet. Zo kun je al activiteiten zien bij:

  • De koffie-ochtend – iedere donderdagochtend is iedereen welkom in Maxima’s voor een kopje koffie/thee en een gezellig gesprek van 10.00-11.30 uur
  • Het brei- en haakcafé – iedere maandagmiddag kun je breien en haken in Maxima’s van 13.30-16.00 uur
  • Schoon Maximaplein – Afgelopen vrijdag hebben maar liefst 60 kinderen en 20 volwassenen ruim 100 kilo zwerfafval opgeruimd op het plein en in de wijk. Dit zal een terugkerende activiteit zijn
  • De boekenruilkast in Antares – in Maxima’s bij de ingang kun je al een boek inleveren en meenemen
  • De hobbybeurs – Afgelopen zaterdag was Antares het toneel van een druk bezochte hobbybeurs

     

Andere werkgroepen zijn bezig, wachten op subsidies, en/ of zitten in de koker, zoals het TECHlab, netwerkbijeenkomst van ondernemers, toneel bij de vijver in Leusden-Zuid, fonteintjes op het Maximaplein en het helpen bij invullen van papieren en formulieren, thema-avonden, spelletjesavond, happy hour, vissen en workshops creatief. Wij zijn erg trots als Leusden ZeT-trekkersgroep dat iedereen zo hard bezig is voor de wijk. Ondertussen zit ook de trekkersgroep niet stil. Na de meedenkavond heeft ook Monique Disseldorp zich aangesloten. Zij is fiscalist en zal zich met de financiën bezighouden.

Trekkersgroep en wijkvereniging
De trekkersgroep bestaat momenteel uit 7 personen. Iedere twee weken is er een vergadering met deze groep. De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het formuleren van het doel van Leusden ZeT. We hebben besloten dat dit zal bestaan uit drie onderdelen :

  1. Het bundelen, initiëren en faciliteren van activiteiten in de wijk, rond het Maximaplein en in Antares
  2. Op een centrale plek communiceren over alle activiteiten in de wijk
  3. Het behartigen van belangen van wijkbewoners als het gaat om het bevorderen van voorzieningen en wijkinitiatieven

Ook hebben we gepraat over de diverse taken binnen de trekkersgroep, de communicatie van Leusden ZeT en er zijn diverse contacten geweest met externe instanties voor advies, hulp en financiële steun. We zijn bij de notaris geweest om na te denken over een rechtsvorm en we hebben besloten dat Leusden ZeT vanaf 2018 een wijkvereniging wordt! Dit zal statutair vastgelegd worden bij de notaris en de Kamer van Koophandel. Dit betekent dat we dus een bestuur zullen gaan vormen en leden zullen gaan werven. De leden kunnen voor een kleine jaarlijkse bijdrage ons wijkinitiatief ondersteunen!

Bestuur
De trekkersgroep zal veranderen in een bestuur. Even voorstellen:


Martijn Kleppe
Voorzitter
Woonachtig op de Prinses Irenelaan


Monique Disseldorp
Penningmeester
Woonachtig op het Damreesche Spoor


Frits Ringers
Ambtelijk/Bestuurlijk secretaris
Woonachtig op het Maximaplein


Inge van Os
Bestuurslid en contactpersoon activiteiten & vrijwilligers
Woonachtig aan de Arnhemseweg


Ellen Jumelet
Bestuurslid  Communicatie
Woonachtig op het Damreesche Spoor


Geert Jan IJszenga
Bestuurslid Externe contacten & organisaties
Woonachtig aan de Koningin Julianalaan


Like van der Ham- Van Hulten
Geen bestuurslid, maar ambassadeur en initiatiefnemer van Leusden ZeT
Woonachtig aan de Dijkhoeve

Communicatie
We denken momenteel hard na over een juiste communicatiestrategie. We zijn nog maar net begonnen en lopen uiteraard tegen problemen aan. Misschien is het goed om te weten dat we op de Matchbeurs Leusden hulp zoeken hiervoor. Heb je of ken je iemand uit de communicatiewereld die ons hierbij vrijwillig zou kunnen helpen? Laat het ons dan weten!

Media-aandacht
Op social media en in de regionale kranten zijn wij druk bezig om Leusden ZeT bekend te maken. Zo is er een stuk in de Leusderkrant verschenen en worden we opgepikt door verschillende journalisten. Iedere week is er wel iets te vinden over Leusden ZeT. Daarnaast zijn we actief op:

Ondernemers Maximaplein
We vinden het fijn om te ontdekken dat alle ondernemers van het Maximaplein positief staan tegenover ons wijkinitiatief. Dit is te merken aan de open houding, het ophangen van flyers en advertenties, meedenksessies en de samenwerking bij Schoon Maximaplein. Heel fijn om samen te bouwen aan een mooie wijk en een prettig winkelcentrum!

Matchbeurs
Op de Matchbeurs Leusden, vrijdag 17 november, zullen wij het bedrijfsleven van Leusden hulp vragen voor een aantal concrete zaken en werkgroepen.

Werkgroepen
In volgende nieuwsbrieven zullen we je op de hoogte van de verschillende werkgroepen. De verschillende mensen uit deze werkgroepen zullen dan ook zelf aan het woord komen. Zo ben je op de hoogte wie er allemaal betrokken is.

Nieuwsbrief
Uiteraard willen we zoveel mogelijk wijkbewoners bereiken met Leusden ZeT. Ken je mensen uit jouw omgeving die onze nieuwsbrieven nog niet per mail krijgen, maar wel nieuwsgierig zijn? Stuur ze dan gerust deze brief door en wijs ze ook op dit formulier waar ze hun contactgegevens kunnen achterlaten: http://bit.ly/LeusdenZeT Na aanmelding krijgen zij voortaan ook onze updates.
Heeft u vrienden of bekenden die geen email of internet hebben, in de wijk wonen en graag op de hoogte willen zijn van onze activiteiten: laat het weten! We bezorgen dan een papieren versie van de nieuwsbrief in de brievenbus.

Meedenken of meedoen?
Wil je meedenken, meedoen of ben je gewoon nieuwsgierig: je bent van harte welkom met ideeën, activiteiten en initiatieven; Van wandelgroep tot fietsclub, kinderclub, leesclub, van helpende hand bieden aan ouderen of juist jonge ouders, oppassen in de wijk…. Wij kunnen en willen graag met je meekijken wat er mogelijk is en hoe we het voor elkaar kunnen krijgen. Ook als activiteiten geld kosten, kunnen wij helpen met het vinden van financiering en sponsoring.

Mocht je tenslotte geen prijs meer stellen op verdere berichten over Leusden ZeT, stuur dan even een berichtje terug. We zullen je vervolgens geen mails meer sturen.

Met vriendelijke groet,

De trekkersgroep van Leusden ZeT; Martijn, Geert-Jan, Monique, Frits, Inge, Like en Ellen