Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Zwerfafval weer opgeruimd

Deel dit bericht

Afgelopen vrijdag was er weer een geslaagde Schoon Máximaplein actie. Met dit keer een primeur: de nieuwe Leusden ZeT pop-up partytent. Voorbijgangers konden op die manier niet missen dat er iets gaande was. En dat bleek: er was weer veel hulp om de wijk op te ruimen. Like, één van de initiatiefnemers vertelt over haar ervaringen:

Het was weer een gezellige middag gisteren. De eerste uitdaging was de mooie nieuwe partytent opzetten – gelukkig kwam Fraukje ook helpen – daarna alles klaarzetten.
De eerste enthousiaste kids kwamen om 14u aangerend, zij zijn onderdeel van de huidige harde kern. Daar word ik zo blij van!

Zoals één van de jongens zei ” ik ga mijn papa weer vertellen dat hij geen sigaretten peuken in de put mag gooien”.
Enthousiast en gemotiveerd rennen de kids rond. En dit keer was er extreem veel rotzooi. Een groepje van 3 kids raapten in nog geen 30 minuten 50 mondkapjes op. Onvoorstelbaar. Ook dit keer weer de nodige red bull blikjes, snoeppapiertjes en het eerste “verse vuurwerk” afval werd geraapt.

Zo’n 20 kinderen hielpen mee en werden beloond met heerlijk warme chocolademelk van Eten bij Dirk. Dankbaar dat we dat krijgen, en het mooiste is nog: bij Dirk hoeven wij nooit op te ruimen, want daar zorgt ie zelf voor. Dikke pluim voor Dirk en voor de enthousiaste kids! Daar worden we blij van!

Uncategorized

Succesvolle Matchbeurs voor Leusden ZeT

Op 23 september 2022 vond de eerste Matchbeurs Leusden sinds lange tijd plaats. Na 2 jaar kon het eindelijk weer doorgaan. Bij Matchbeurs komen bedrijven

Nieuws

De Coderdojo’s starten weer

Vind jij het leuk om te programmeren of te experimenteren met robots? Ben je benieuwd wat je kunt doen met een Arduino, Raspberri Pi of