Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Zwerfafval weer opgeruimd

Deel dit bericht

Afgelopen vrijdag was er weer een geslaagde Schoon Máximaplein actie. Met dit keer een primeur: de nieuwe Leusden ZeT pop-up partytent. Voorbijgangers konden op die manier niet missen dat er iets gaande was. En dat bleek: er was weer veel hulp om de wijk op te ruimen. Like, één van de initiatiefnemers vertelt over haar ervaringen:

Het was weer een gezellige middag gisteren. De eerste uitdaging was de mooie nieuwe partytent opzetten – gelukkig kwam Fraukje ook helpen – daarna alles klaarzetten.
De eerste enthousiaste kids kwamen om 14u aangerend, zij zijn onderdeel van de huidige harde kern. Daar word ik zo blij van!

Zoals één van de jongens zei ” ik ga mijn papa weer vertellen dat hij geen sigaretten peuken in de put mag gooien”.
Enthousiast en gemotiveerd rennen de kids rond. En dit keer was er extreem veel rotzooi. Een groepje van 3 kids raapten in nog geen 30 minuten 50 mondkapjes op. Onvoorstelbaar. Ook dit keer weer de nodige red bull blikjes, snoeppapiertjes en het eerste “verse vuurwerk” afval werd geraapt.

Zo’n 20 kinderen hielpen mee en werden beloond met heerlijk warme chocolademelk van Eten bij Dirk. Dankbaar dat we dat krijgen, en het mooiste is nog: bij Dirk hoeven wij nooit op te ruimen, want daar zorgt ie zelf voor. Dikke pluim voor Dirk en voor de enthousiaste kids! Daar worden we blij van!

Nieuws

Update nieuwbouw Tabaksteeg-Zuid

Afgelopen zaterdag was er een (hete) wandeling door het gebied waar de nieuwbouw plaat gaat vinden. Er waren ongeveer 30 geïnteresseerden. Er werd in 3