Wijkvereniging voor Leusden-Zuid en Tabaksteeg

Werkers in zorg, onderwijs en veiligheid verrast

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Op 21 januari zijn alle werkers in de zorg, het onderwijs en bij de politie in Leusden-Zuid en Tabaksteeg bedankt door Leusden ZeT voor hun inzet gedurende de afgelopen twee coronajaren.

Op initiatief van Arie Kars, bewoner van Tabaksteeg en lid van Leusden ZeT, kregen zij een attentie. Niet alleen om hen te bedanken, maar ook om een hart onder de riem te steken.

Arie Kars: “In de afgelopen twee jaar hebben ze onder moeilijke omstandigheden met volle inzet hun werk gedaan. Ondanks alle beperkingen stonden ze paraat om ons zorg, onderwijs en veiligheid te bieden. Helaas hebben ze ook te maken met frustraties van de bevolking over de ellende van corona. Ik wilde daar iets tegenover stellen. De meeste mensen hebben juist waardering voor wat ze presteren. Daarom dit gebaar met de boodschap: jullie zijn kanjers!”

Op 21 januari bracht hij samen met Sara Dirkse Versteeg en Berlinda Harkink, eveneens wijkbewoners en lid van Leusden ZeT, op de locaties van de zorgwerkers, scholen en politie een klein cadeautje.

Het cadeautje kwam tot stand door sponsoring van ondernemende wijkbewoners, zoals Van Beest Bloemen, patisserie Nijtmans Amersfoort, Melody & Symphony Fashion, Liefs op Papier en door Leusden ZeT zelf.

De eigenaren van Melody & Symphony: “We dragen iedereen uit de zorg een warm hart toe. We vonden dit een leuk initiatief. Zo kunnen we laten zien dat we ons als wijkbewoners betrokken voelen bij de zorg in de wijk.”

Shelley Brandon van Liefs op Papier: “Ik vind dat iedereen een glimlach verdient en draag zo graag mijn steentje bij als wijkbewoner.”

Karin en Marco Nijtmans, bewoners van Leusden-Zuid: “De zorgverleners hebben heel veel betekend in de afgelopen tijden. Dat geldt voor allemaal, maar wij zetten graag de zorgverleners uit onze wijk in het zonnetje. Ze werken maar door en wij staan daar soms amper bij stil.”

Alice van Beest: “De reden dat ik hieraan mee doe is omdat ik in de wijk woon en ik dit een leuk initiatief vond. Goede zorg is van groot belang en daarom draag ik met Van Beest bloemen en planten graag een kleurrijk steentje bij. Zeg het bloemen, zeker in deze tijden!”

De actie werd goed ontvangen.

Op donderdag 20 januari vertelde Arie Kars over de actie op Golfbreker Radio. Luister hier het fragment terug:

Oproep

Inloopavond Máximaplein en Open Sportpark

Momenteel werken twee bewonersgroepen aan initiatieven om de wijk nog mooier te maken. De ene groep werkt aan een plan om het Máximaplein te verbeteren,

Nieuws

Zeer geslaagd wijkfeest!

Het was genieten vandaag op het Maximaplein in Leusden Zuid! Veel mensen uit de wijk kwamen af op het wijkfeest en genoten van een zonovergoten