Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Van 2 tot 80 jaar hielp mee met Schoon Maximaplein Actie

Deel dit bericht

Met 60 deelnemende kinderen en 20 volwassenen was de tweede Schoon Maximaplein en omstreken actie op vrijdag 10 november een groot succes. Gezamenlijk gingen zij de wijk in om zwerfafval te ruimen en haalden ruim 100 kg op. En dat was van alles en nog wat: Van honderden sigarettenpeuken tot sokken en schoenen. Van plastic en blikjes tot glas en bielzen: de kinderen wilde zo veel mogelijk ophalen.

“Het is echt leuk zwerfafval opruimen, ik ga nog meer opruimen!” riep een enthousiaste jongen. “Ik snap niet dat er niet meer komen helpen. Ik ga het perkje bij de boom opknappen,” waarna de bewoonster van 80 jaar aan de slag ging.

Gerdine van Team Kappers leende ook een grijper om op te ruimen. Samen met de andere ondernemers van het plein tekende zij in aanwezigheid van de wethouder Jan Overweg de intentieverklaring om hun bijdrage te leveren aan een schone omgeving. De kinderen gingen met een spaarkaart naar huis met daarop hun eerste stempel. De volgende actie om een stempel te verdienen is in december.

Dank aan alle enthousiaste inzet van iedereen voor tijdens en na de actie!

« van 29 »
Foto’s via de Facebook pagina van Opgeruimd Leusden, Sofie & Mariska Stehouwer en Ellen Jumelet.
Nieuws

15 laptops voor Coderdojo!

Eén keer per maand organiseren we in ons TECHlab een Coderdojo. Tijdens deze workshop leren kinderen tussen de 7 & 17 jaar programmeren. Afgelopen zaterdag