Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Tweede genomineerde Wijkvrijwilliger van het jaar

Deel dit bericht

Ook dit jaar zijn er weer 3 wijkbewoners genomineerd voor de titel Wijkvrijwilliger van het jaar. Vandaag maken we de tweede genomineerde bekend:

Janske Bakker
Wie al lang in Leusden-Zuid woont, kan niet om Janske heen. Ze organiseerde in 2012 een waardig afscheid voor Cor van den Heuvel toen hij afscheid nam van zijn COOP in het oude Leusden-Zuid. Ook haar huis in de Koningin Julianalaan is voor velen een bekende plek, zeker het afgelopen jaar. Voor een aantal bewoners in onze wijk is de koffie- en theeochtend in Maxima’s een vast moment in de week om elkaar te ontmoeten; even bijpraten en horen hoe het met elkaar gaat. Toen het wekelijkse uurtje door de coronamaatregelen niet door kon gaan, viel het de vaste bezoekers dan ook zwaar. Maar Janske ging niet bij de pakken neerzitten. Thuis organiseerde ze voor een klein clubje op verantwoorde manier alsnog de koffie- en theeochtend waardoor de groep er toch voor elkaar kon zijn. Dit zorgde ervoor dat trouwe bezoekers elkaar ook thuis opzochten en het onderlinge contact zich als een olievlek verspreidde. Dit alles organiseert Janske terwijl ze ook druk is als mantelzorger voor haar echtgenoot en ze allerlei hand- en spandiensten voor anderen in de wijk doet.

De komende dagen maken we de andere genomineerden bekend. Op zaterdagavond 9 januari 2021 maken op de virtuele nieuwjaarsborrel (info volgt nog!) bekend wie van de genomineerden dé Wijkvrijwilliger van het jaar is geworden.

Activiteit

Bouw je eigen fijnstofmeter!

Leusdenaren die fijnstof willen meten kunnen zelf een meter bouwen tijdens een workshop op zaterdagmiddag 20 april. Alle benodigde onderdelen liggen klaar, deze worden onder