Spandoek & Berenjacht in de wijk

In deze bijzondere tijden waarin we dagelijks bestookt worden met voorspellingen en cijfers, waarin alles wat ‘normaal’ was niet meer zo vanzelfsprekend is zijn er ook veel pareltje te ontdekken. Pareltjes om blij van te worden, zoals boodschappen op de ramen van de school en kinderopvang: “Wij missen jullie”, berichten van buren die willen helpen en beren voor de ramen zodat kinderen op berenjacht kunnen.

Wil je ook op Berenjacht? Zie alle aangemelde beren in Leusden op deze kaart. Wil jij ook je beer aanmelden? Dat kan via dit formulier. En op de Facebookpagina ‘Berenjacht in Leusden’ vind je alle nieuwtjes.

De berenjacht is een spel waarbij kinderen Leusden ingaan, op zoek naar beren. Overgewaaid uit Australië is het spelletje gebaseerd op het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, dat al in 1995 werd geschreven door Michael Rosen en Helen Oxenbury. De regels: ga alleen met het gezin of broertjes en zusjes op pad. Of met vriendjes en vriendinnetjes waar je op straat ook mee mag spelen. Houd altijd 1,5 meter afstand tot anderen.