Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Sitty van de Pijpekamp Wijkvrijwilliger van het Jaar

Deel dit bericht

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie is bekend gemaakt dat Sitty van de Pijpekamp dé Wijkvrijwilliger van het Jaar is geworden. Eerder konden wijkbewoners iemand nomineren die zich inzet voor de wijk waarna drie mensen genomineerd werden: Gonny Reus, Rita Cloosterman & Sitty van de Pijpekamp.  Wijkbewoners konden daarna hun voorkeur doorgeven waarna de commissie besloot Sitty uit te roepen tot de winnaar. Zij kreeg een wisselbeker en cadeaubon van Fred’s Deli en Vers. Alle genomineerden ontvingen een oorkonde. Hieronder kunt u het juryrapport lezen zoals voorgedragen is door wethouder Patrick Kiel.

Juryrapport Wijkvrijwilliger van het Jaar

Het is de eerste keer dat de wijkvrijwilliger van het jaar verkozen wordt. En het was voor de commissie geen eenvoudige keuze. Allereerst drie wijkbewoners nomineren uit de inzendingen. Want waarom nomineer je de ene wijkbewoner wel en de andere niet?
Het voelt dan al snel als appels met peren vergelijken omdat iedereen op zijn of eigen manier geweldig werk verzet voor de wijk.
Maar toch is het gelukt, ook onder het mom: volgend jaar houden we deze verkiezing zeker weer dus hopelijk worden sommige mensen dan weer voorgedragen.

Voor dit jaar zijn we op zoek gegaan naar mensen die zich inzetten voor de wijk.
Om de wijk nog mooier te maken.
Elkaars buren nog beter te leren kennen.
Het gemeenschappelijk plein onderhouden.
Boodschappen doen voor elkaar.
Een nieuw bewonersinitiatief opzetten.
Allemaal geweldige activiteiten waarbij we, zoals het zo mooi en officieel heet: ‘naar elkaar omzien’.

En er zijn ontzettend veel mensen in Leusden Zuid en de Tabaksteeg die dit voor elkaar doen. Voor dit jaar hebben we voor wijkbewoners gekozen die op drie uiteenlopende manieren zich inzetten voor:
de wijk;
voor Maxima’s; en
voor Leusden ZeT

Om te beginnen met Sitty van de Pijpekamp.
Sitty is zo’n typische wijkbewoonster die niet stil kan zitten en voor iedereen klaar staat. Ze is actief bij de EHBO, collecteert voor de Hart- en nierstichting, leert Nederlands aan nieuwe Nederlanders, geeft reanimatietraining en nog veel meer wat wij vast allemaal niet weten. Allemaal onder het mom: ‘ik wil er zijn voor andere mensen’. Degene die haar nomineerde was ook kort maar krachtig: ‘Deze is echt actief op allerlei vlak in de wijk!’

Als tweede is genomineerd: Gonny Reus.
Gonny is een topvrijwilliger bij Maxima’s, dat met uitbaters Paul en Daan een bijzondere plek vervult in Antares en de wijk. En Paul en Daan worden bijgestaan door veel vrijwilligers, waaronder Gonny. Ze staat altijd klaar als vrijwilliger bij evenementen. Zo runde ze tijdens de laatste Kerstmarkt bijvoorbeeld nog een bijzondere actie voor de Voedselbank.
En zoals Paul van der Spaa van Maxima’s zei over haar nominatie ‘Ze is er als eerste en gaat pas als laatste weg als alles gedaan is’.

Als derde is genomineerd: Rita Cloosterman.
Rita is één van de drijvende krachten achter de wekelijkse koffieochtend van Leusden ZeT. Daarnaast staat ze klaar voor veel ouderen in de wijk. Zo is ze actief als ouderen- en veiligheidsadviseur namens de Ouderenbonden. Maar ook helpt ze velen met de belastingaangifte en helpt mensen die net wat meer hulp nodig hebben. Over haar nominatie zei iemand: ‘Rita kan mensen geweldig helpen omdat ze echt iedereen kent en er gewoon op afstapt’.

En dan nu de vraag: wie van deze 3 is dé Wijkbewoner van het Jaar?
Dat blijft natuurlijk een arbitraire keuze omdat iedereen die zich op zijn of haar manier inzet voor de wijk geweldig werk verzet. En dat geldt dus ook voor de twee genomineerden, die net niet de Wijkbewoner van het Jaar zijn geworden. Maar met deze nominatie alleen al willen we onze waardering uiten voor jullie geweldige werk.

Dan nu het moment: Wie is de Wijkvrijwilliger van het Jaar?

Om tot de definitieve keuze te komen konden wijkbewoners een advies uitbrengen aan de commissie.
Dat kon via de website van Leusden ZeT.
Door een briefje uit de Leusder gaZeT in te vullen en in te leveren in de brievenbus van Leusden ZeT hier in Maxima’s.
Maar wat ook gebeurde was dat sommige mensen van Leusden ZeT in de wijk aangesproken werden met de mededeling: ‘Ik zag dat …. genomineerd was. Wat geweldig! Zij doet al zo lang, zo ontzettend veel!’

En zo is het.

Daarom is de Wijkvrijwilliger van het Jaar:

Sitty van de Pijpekamp!

Van links naar rechts: Dé Wijkvrijwilliger van het Jaar Sitty van de Pijpekamp, wethouder Patrick Kiel, Gonny Reus en Rita Cloosterman

 

 

Nieuws

Update nieuwbouw Tabaksteeg-Zuid

Afgelopen zaterdag was er een (hete) wandeling door het gebied waar de nieuwbouw plaat gaat vinden. Er waren ongeveer 30 geïnteresseerden. Er werd in 3