UITGESTELD – Schoon Maximaplein Ontwerpwedstrijd

UPDATE – Ivm de maatregelen omtrent de Corona uitbraak wordt het Vier de Lente Wijkfeest en dus ook de Schoon Maximaplein Ontwerpwedstrijd tot nader order uitgesteld. Zodra meer bekend is hoe de situatie zich ontwikkelt, proberen we Vier de Lente op een later moment te organiseren.

Zit jij in groep 5 t/m 8? Woon je in Leusden-Zuid of Tabaksteeg? Doe dan mee met de ontwerpwedstrijd en win de prijs om mee naar Suez in Soesterberg te gaan waar je de reis van plastic afval naar herbruikbaar grondstoffen ontdekt.

De Schoon Maximaplein e.o. Ontwerpwedstrijd is een activiteit in het kader van Duurzaam Doen Leusden, een initiatief van inwoners, ondernemers, organisaties en gemeente. Samen werken we aan acties die bijdragen aan een schoon, groen en energieneutraal Leusden.

Regels

Ontwerpwedstrijd voor kinderen uit de wijken Leusden-Zuid en Tabaksteeg van de gemeente Leusden die in het schooljaar 2019-2020 in groep 5 t/m 8 zitten!

Vanaf 17 januari 2020 kunnen kinderen meedoen met de ontwerpwedstrijd.

De opdracht is: Ontwerp een alternatief voor een product dat we nu vaak tussen het zwerfafval aantreffen. Dus: bedenk bijvoorbeeld iets anders voor een blikje frisdrank. Zoals wattenstaafje naar silicone wattenstaafje.

Stuur je inzending via dit formulier uiterlijk 13 maart in. De finale is op 28 maart 2020 tijdens het wijkfeest Vier de Lente. Tijdens de finale verdedigen de uitverkorenen zich tegenover een jury.

De opdracht

Overal ligt zwerfafval: op straat, in de sloot, in de berm, in het bos. Dat hoort daar niet. Mensen gooien afval niet in de vuilnisbak maar op straat, meestal omdat ze te lui zijn.

Welk product kom jij veel tegen op straat, in de bosjes of in de sloot dat daar niet thuishoort? Ontwerp voor dat product een alternatief met hetzelfde gebruik en dat minder afval creëert.

Zo pak je het aan

  • Werk alleen of met z’n tweeën;
  • Lees de voorwaarden en let op de planning;
  • Kies één of meerdere stukken zwerfafval die je veel tegenkomt op straat;
  • Kijk waar je het voor gebruikt en bedenk hoe je het zou kunnen vervangen/verbeteren.
  • Maak een ontwerp van het nieuwe product. Dat mag op verschillende manieren (denk aan een maquette, filmpje, poster of iets anders!);

Het ontwerp stuur je digitaal op in één document met aanvraagformulier. Je mag teksten, foto’s, printscreens, tekeningen, linkjes etc. gebruiken om je ontwerp te omschrijven.

Als je naar de finale komt, mag je je ontwerp (maquette/poster/collage etc) aan de jury tonen en uitleggen.

Prijzen

Per groepsniveau is een eerste en tweede prijs.

De eerste prijs winnaars winnen een High Tea voor vier bij Maxima’s.

De eerste en tweede prijs winnaars winnen een bezoek aan Suez kringloop in Rotterdam waar we in juni naar toe gaan. We gaan met een bus. Een gezamenlijk bezoek brengen aan de locatie in Rotterdam. Alle winnaars mogen een vriendje of vriendinnetje meenemen.

De voorwaarden en het reglement vind je hier.
Stuur hier jouw inzending in