Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Schoon Máximaplein en Burendag daverend succes!

Deel dit bericht

Wat een prachtige middag was het afgelopen vrijdag: Schoon Máximaplein actie met Burendag, een daverend succes!

Al vroeg in de ochtend waren Monique, Joyce, Hedzer en Like in de weer met de voorbereidingen van spandoeken ophangen, om vervolgens eind van de ochtend alles klaar te zetten. Precies om twee uur kwam het eerste kind voor een hesje, handschoenen, grijper en vuilniszak. En dat hield niet meer op! In de driekwartier die volgenden kwamen ruim 90 kinderen langs de tafel om alles te halen wat nodig was om deel te nemen aan de schoonmaakactie en de wijk een beetje schoner te maken. Dit alles onder aanvoering van Arie Afval. 

De beloning was het dan ook wel waard: een ijsje, een portie kibbeling en wat te drinken. Leuk om ook te zien hoe een heel aantal ouders meeging met hun kind(eren) om zwerfafval te zoeken. Terwijl de kinderen speurde naar zwerfafval waren Hedzer, Kees, Chris, Peter en Kasper aan de slag gegaan om het luchtkussen en de stormbaan op te zetten. De kinderen konden niet wachten om daarop te gaan!

Al snel was het Maximaplein gevuld met kinderen, ouders, opa’s en oma’s die een kopje koffie of thee zaten te drinken, genoten van huisgemaakte taarten, gezellig te kletsen. Wethouder van der Vegte kwam langs om het zwerfafval in ontvangst te nemen en om de sfeer van Burendag te proeven, zij is tenslotte ook een wijkbewoner en Leusden ZeT lid!

Gelukkig stapte een paar mensen spontaan in om mee te helpen met toezichthouden bij de activiteiten soms gemotiveerd door hun kinderen “mam, jij helpt toch ook mee?”!

Dit alles is gerealiseerd met steun van Eten bij Dirk, KipKoning, Fruit033, Ru-vys vis, Maxima’s, Opgeruimd Leusden, Oranje Fonds en gemeente Leusden.

Activiteit

Nieuwjaarsreceptie Leusden ZeT

Op 20 januari hopen we het glas te heffen op een nieuw jaar. Een mooie gelegenheid om buurtbewoners te spreken en bij te kletsen. Tijdens