Wijkvereniging voor Leusden-Zuid en Tabaksteeg

Online quarantaine pubquiz Leusden ZeT groot succes!

Deel dit bericht

Zaterdagavond 7 november om 19:30 uur zaten 17 teams uit Leusden-Zuid en Tabaksteeg klaar achter hun laptop om de hersenen een avondje goed te laten kraken. Natuurlijk werd er gespeeld voor de eer, maar er was ook een fantastische Leusden ZeT pubquiz wisselbeker te winnen. En niet te vergeten; bij ieder team was door Anneke en Lotte een zak borrelnootjes bezorgd in de brievenbus onder het mom van ‘No nuts, no glory’.

De quizmasters Martijn en Giovanna presenteerden vijf spelrondes met tien vragen. De thema’s Actueel/trivia, Leusden (Zuid) en omgeving, Muziek, Topografie en Sport passeerden de revue. Mooiste weetjes van de avond zijn misschien wel dat de historische naam van Leusden Lisiduna is. Wie weet dat nou niet zou je misschien zeggen, maar de quizmasters kunnen je vertellen dat heel veel teams dit niet wisten! Dus zelfs nog wat geleerd deze avond. En wist je dat de letters in de naam van voetbalvereniging Roda’46 staan voor ‘Recht Op Doel Af’ en niet zoals een paar teams invulden ‘Rennen Op De Avond’ of ‘Rennen Op De Akker’. Hilarisch! We hebben als jury erg gelachen om de antwoorden.

Ondertussen zat de pubquiz feeststemming er bij de verschillende teams goed in. Via de camera’s kon de jury zien dat er flink werd gediscussieerd over de antwoorden en er zelfs werd gezongen en gedanst met discoverlichting in de woonkamers van Leusden-Zuid.

Na het controleren van de per WhatsApp ingezonden antwoorden van alle teams konden we vlak voor 22:00 uur de uitslag van deze eerste online quarantaine pubquiz bekend maken. ‘Het Spulteam’ bestaande uit Wietse, Jolanda en Eelkje wonnen de quiz met 32,5 punten en kregen de wisselbeker dezelfde avond nog thuis bezorgd. Wil je precies weten waar je met je team bent geëindigd? Hieronder vind je alle scores op een rij (en aan hertellingen doen we natuurlijk niet). 

Het was zoals één van de deelnemers na afloop berichtte: ‘Wat een leuke, heerlijke, ouderwets gezellige zaterdagavond, voor herhaling vatbaar!’ En daar zijn wij het helemaal mee eens. De quizmasters bereiden zich vast voor op een volgende pubquiz avond. Heb je een leuk thema wat echt niet mag ontbreken? Of een goede tip? Laat het ons weten via info@leusdenzet.nl.

En wil je een volgende keer weer mee doen? Of baal je nu dat je deze gezellige avond hebt moeten missen? We houden je via de website, Leusder gaZeT, social media en posters op het buurtbord natuurlijk op de hoogte als er een nieuwe pubquizavond in het vooruitzicht is. Tot dan!

Eindscore pubquiz per team

TeamnaamTotaal
Spulteam32,5
De poedelprijs is ook een prijs!30,5
Soulmania30,5
Nawi30
Hoekhuisje29,5
Eissens28,5
Doe mij die beker terug25,5
Ticket2Catan24
Queen 1622,5
Team Juultje6322,5
De achterburen21,5
Me, myself & I19,5
De Herrie’s19
Carhar19
Kleppies voor de winst19
De Toscanies18
Kwint wint13,5
Nieuws

Handig: de Leusden Buitenspeelkaart!

De Groene Belevenis lanceert de eerste Buitenspeelkaart voor de gemeente Leusden. Op deze kaart vind je alle groene speelplekken in Leusden, Achterveld en Stoutenburg, met