Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Like van Hulten verkozen tot Wijkvrijwilliger van het Jaar

Deel dit bericht

Afgelopen zaterdag maakt wethouder Wim Vos van de gemeente Leusden bekend dat Like van Hulten verkozen is tot dé Wijkvrijwilliger van het Jaar. In totaal 145 wijkbewoners hebben hun stem uitgebracht op één van de drie genomineerde wijkbewoners. Like werd toegesproken door de wethouder en ontving daarna de wisselbeker uit handen van de winnaar vorig jaar: Froukje Heijdt-Bijkerk.

Hieronder kun je terugkijken hoe Like verrast werd en het juryrapport nalezen.

Like, gefeliciteerd!

Juryrapport Wijkvrijwilliger van het Jaar

Het is de vierde keer dat de wijkvrijwilliger van het jaar verkozen wordt. Een vereniging als Leusden ZeT draait volledig op vrijwilligers die stuk voor stuk ervoor zorgen dat alle prachtige activiteiten tot stand komen. 

Deze prijs is er dan ook eentje die eigenlijk voor alle vrijwilligers is. 

Juist in dit tweede Corona jaar waarin we weer zagen hoe belangrijk vrijwilligers zijn. Zowel voor de dagelijkse hulp zoals een boodschap voor een buurvrouw. Maar ook voor het improvisatietalent om te bekijken wat nog wél kan om mensen bij elkaar te brengen.

En dat gebeurde ook weer hier in de wijk. Denk aan een online pubquiz of online Coderdojo. Maar ook de succesvolle vossenjacht door de wijk liet zien hoe je op verantwoorde manier mensen toch samen kunt brengen en elkaar kunt laten ontmoeten. Maar daarnaast ging ook het ‘gewone’ vrijwilligerswerk door. En ik zeg bewust gewoon tussen aanhalingstekens want we moeten het vrijwilligerswerk echt niet altijd als gewoon beschouwen. Elk steentje dat iedereen bijdraagt aan deze wijk en onze gemeente, op zijn of haar manier, is er eentje om te koesteren. 

En dat zien we ook terug in de genomineerden voor de prijs van de Wijkvrijwilliger van het Jaar 2021. Want naast degene waar ik nu tegenover sta, waren er nog twee mensen genomineerd:

  • de heer Ackers, die trouw het groendepot aan de Willem de Zwijgerlaan netjes houdt.
  • Jan Streppel, die oud papier ophaalt voor een koor en rondleidingen geeft in Kamp Amersfoort. 

Maar onze aanwezigheid hier zegt genoeg. Na het bekend maken van de nominaties is de stembus geopend. De stemmen zijn geteld en de uitslag is bekend:

Dé Wijkvrijwilliger van het Jaar 2021 is Like van Hulten!

Like, als één van de oprichters van Leusden ZeT ben je actief op vele fronten van de wijkvereniging. Je speelde een cruciale rol in de begindagen van de vereniging. Van de allereerste enquête om de interesse te peilen onder de wijkbewoners, tot de vele uren die je besteed hebt aan het uitdenken van de vereniging en de vorm die het beste zou werken.

Dat alleen is al genoeg om je te prijzen. Maar je bent dit jaar speciaal genomineerd vanwege je activiteiten voor de Schoon Máximaplein-acties die dit jaar al vijf jaar plaatsvinden. Je bent de drijvende kracht achter het stimuleren van opruimen van zwerfafval met kinderen uit de wijk. Niet alleen sta je elke maand op vrijdagmiddag paraat om de kinderen te stimuleren mee te doen. Ook organiseer je achter de schermen sponsoring, je betrekt de winkeliers van het plein erbij en denkt steeds mee over nieuwe manieren om de actie tot een succes te maken en de wijk steeds wat mooier en netter.

Like, je bent een top vrijwilliger. Nee: je bent de Wijkvrijwilliger van het Jaar. Proficiat!

Nieuws

Geslaagde Coderdojo

Zaterdag 19 november was er weer een leuke Coderdojo. Er werd weer druk gewerkt aan allerlei technische opdrachten en de deelnemers hadden er veel plezier