Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Leusden ZeT nu een officiële wijkvereniging

Deel dit bericht

Op 13 december 2017 is de akte van oprichting voor Wijkvereniging Leusden ZeT getekend bij notariskantoor Spek en van den Beld. Dit betekent dat Leusden ZeT nu een echte wijkvereniging is met een officieel bestuur! Nadat de eerste ideeën voor een wijkvereniging ontstonden in juni, zijn we trots dat het gelukt is om binnen een half jaar de vereniging officieel op te richten, dankzij de hulp van veel betrokken wijkbewoners.

Dit betekent dat we nu met alle wijkbewoners aan de slag kunnen met de drie doelen van Leusden ZeT: 1) het organiseren, samenbrengen en faciliteren van activiteiten waar de wijk behoefte aan heeft, 2) communiceren over alle activiteiten in de wijk op 1 centrale plek, en 3) belangen behartigen van wijkbewoners als het gaat om het bevorderen van voorzieningen en wijkinitiatieven.

Bewust hebben we gekozen om een vereniging op te richten zodat elke wijkbewoner lid kan worden en mee kan denken over de plannen en koers van de vereniging. Dit kan bijvoorbeeld tijdens de volgende meedenkavond die we van plan zijn te organiseren in februari 2018.

In het begin van het nieuwe jaar zal het mogelijk worden om lid te worden van Leusden ZeT en zo de vereniging te steunen. Daarna hopen we in maart te starten met een ledenwerfactieHiervoor kunnen we veel hulp gebruiken. Heb je ideeën of know-how, kun je eenmalig helpen, een paar uur, een dag, een maand of een bepaalde periode? Laat het ons weten via Facebook, e-mail, of Twitter.

Voor de oprichting van Leusden ZeT zijn we veel dank verschuldigd aan notariskantoor Spek en Van den Beld. Zij hebben actief meegedacht met het opstellen van de akte en de oprichting geheel gesponsord dankzij een match tijdens de matchbeurs. Daarnaast zijn we erg blij met de hulp en adviezen van de besturen van de Achterveldse wijkvereniging DAVA en het Leusdense Buurkracht Alandsbeek die regelmatig meedachten met formuleringen in de akte en organisatievorm.

Nieuws

Geslaagde Coderdojo

Zaterdag 19 november was er weer een leuke Coderdojo. Er werd weer druk gewerkt aan allerlei technische opdrachten en de deelnemers hadden er veel plezier