Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Leusden Zet gaat aan de slag met energiebesparing

Deel dit bericht

Vanaf het najaar van 2023 gaat Leusden ZeT zich inzetten voor het thema energiearmoede. In samenwerking met Bloemendal en Karwei Leusden gaan wij aan de slag met drie onderwerpen:

1) Algemene voorlichting over energiebesparing door middel van voorlichting over deze middelen inclusief warmtepompen en dergelijke. Hiervoor zal Bloemendal als kennispartner deelnemen. Leden van Leusden ZeT worden uitgenodigd in de Experience ruimte van Bloemendal waar de voorlichting wordt gegeven. Dit zal in groepen van ongeveer 10 personen plaatsvinden.

2) Specifieke ondersteuning voor mensen uit de wijk die het echt nodig hebben. Hierbij moet gedacht worden aan de vervanging van gloeilampen door led, het aanbrengen van tochtstrippen, energiebesparende douchekoppen, radiatorfolie en andere kleine maatregelen. 

3) We richten een klein team op van wijkvrijwilligers die met deze maatregelen aan de slag gaan en verbeteringen kunnen aanbrengen bij de mensen thuis. Ben jij handig en help je graag mensen een handje? Dan zoeken we jou! Wij zorgen voor de materialen en eventuele uitleg voor het plaatsen van radiatorfolie, tochtstrippen, etc. In het najaar 2023 willen we van start gaan. Bij interesse of vragen stuur een mailtje naar info@leusdenzet.nl.

Hoe de activiteiten precies vorm gaan krijgen en wanneer ze plaats vinden wordt nader uitgewerkt. Houd de website in de gaten!

De gemeente Leusden heeft Leusden ZeT gevraagd om een projectplan in te dienen om bewoners in onze wijk te ondersteunen met advies en middelen om energiearmoede tegen te gaan. Leusden ZeT verwacht voor het totale project een subsidie van ongeveer € 5000 te ontvangen.

Activiteit

Vrijdag 19 juli filmavond ‘Malena’

Het verhaal van Malèna Terwijl haar man aan het front is  (1941), verlustigen de lokale mannen en jongens zich aan de mooie Malèna (Bellucci). De

Activiteit

Gratis cursus Gezond en Goed met elkaar

Graag informeren wij jullie over de cursus Gezond en goed met elkaar. De locatie is nu nog niet bekend, maar zal in de buurt zijn.