Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Leuke reacties tijdens inloopavond Máximaplein en Sportpark

Deel dit bericht

Veel mensen in onze wijk hebben ideeën om de buurt nog mooier te maken. Momenteel zijn er twee bewonersinitiatieven actief die werken aan concrete ideeën. Allereerst een groep die nadenkt hoe het Máximaplein aantrekkelijker kan worden gemaakt. Daarnaast werkt een club bewoners aan een buitensportpark in Leusden Zuid. Omdat we alle bewoners willen betrekken bij dit soort plannen konden wijkbewoners op maandag 23 mei meer horen tijdens een inloopavond in Maxima’s. Ruim dertig bewoners maakten gebruik van die mogelijkheid.


Bij de tafel met de ideeën over het Maximaplein konden zij moodboards bekijken en meer horen over de plannen. Wobby Sloot, één van de initiatiefnemers was positief over de reacties: ‘Veel mensen willen meedenken en hebben leuke ideeën voor het Plein. We gaan nu verder om te bekijken wat mogelijk is en gaan daarover in gesprek met de gemeente’.


Voor meer informatie over het Sportpark konden bewoners onder andere terecht bij Buurtsportcoach Roel Brinkman die meehelpt met de plannen. ‘We merkten dat er veel vragen waren over de toestellen en de plekken waarop ze ingetekend zijn. En daarom organiseerden we ook deze avond dus heel fijn dat mensen wilden meedenken. Met deze feedback gaan we nu bekijken hoe we de plannen kunnen aanpassen.’ Bij de plannen voor het sportpark speelt mee dat de oorspronkelijke initiatiefnemers zijn gestopt. Daarom wordt nu bekeken wat wel mogelijk is te realiseren.

Mocht je willen meedenken met het sportpark, mail dan gerust naar sportpark@leusdenzet.nl

Nieuws

Geslaagde Coderdojo

Zaterdag 19 november was er weer een leuke Coderdojo. Er werd weer druk gewerkt aan allerlei technische opdrachten en de deelnemers hadden er veel plezier