Informatie voor deelnemers Minecraft Bouwwedstrijd

Op woensdag 29 juli organiseren we in Antares weer een Minecraft Bouwwedstrijd. Inmiddels is deze helemaal uitverkocht!

Op deze pagina vind je alle informatie voor de deelnemers en hun ouders:

Beste ouders,

Wat ontzettend leuk dat jullie kinderen a.s. woensdag meedoen met de Minecraft Bouwwedstrijd. Inmiddels zijn alle beschikbare 30 kaarten verkocht en dus zijn we helemaal uitverkocht! In deze e-mail sturen we jullie graag alle informatie.

Programma

We beginnen woensdag om 10 uur. Het heeft geen zin om veel eerder te komen omdat we nog druk bezig zijn met alles op te bouwen. Stipt om 10 uur openen we de deuren van Antares, we controleren de kaarten en delen de kinderen in in groepjes van 5. Indien je kind graag samen speelt met een vriendje of vriendinnetje, zorg dan dat ze zich tegelijk melden. Dan proberen we daar zo veel mogelijk rekening mee te houden.  Na een instructie gaan de kinderen aan de slag tot 12.00 uur. Dan geeft elk groepje een korte presentatie wat ze gebouwd hebben, waarna de jury het winnende team bekend maakt. Vanaf 12 uur is per kind max 1 ouder of begeleider welkom om te komen kijken, uiteraard met inachtneming van de Corona richtlijnen en spelregels die we daarvoor hebben opgesteld, zie ook dit bericht op de website van Leusden ZeT. De Bouwwedstrijd is om 12.30 uur afgelopen.

Corona afspraken

Over Corona afspraken gesproken, we hanteren de basisregels voor iedereen. Dat betekent dat de instructeurs zo veel mogelijk op 1,5 meter afstand van de kinderen blijven. Maar ook geldt dat je kind helaas niet mag komen wanneer hij of zij de afgelopen 24 uur een of meerdere van deze klachten heeft gehad: hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden e/o benauwdheidsklachten. Daarnaast geldt dat je kind ook thuis moet blijven wanneer 1 van de andere gezinsleden koorts heeft of benauwd is.

Bouwopdracht

Tijdens de Bouwwedstrijd gaan de kinderen aan de slag met een opdracht. Dit keer heeft deze te maken met de nieuwe wijk Maanwijk die gebouwd wordt tegen Leusden Zuid aan. Binnen de Maanwijk staat verbinding centraal, zowel tussen mensen, de natuur en technologie. Tussen Maanwijk en Leusden Zuid komt een klein parkje. Het is aan de kinderen de opdracht om hun ideale park te bouwen waarin allerlei soorten verbinding centraal staan.

Leen laptops

We maken tijdens de Bouwwedstrijd gebruik van leenlaptops van de Bibliotheek Eemland. Je kind hoeft geen eigen laptop mee te nemen. Vanwege alle apparatuur is het tijdens de Bouwwedstrijd niet toegestaan dat je kind iets eet of drinkt. Halverwege de ochtend krijgen ze van ons iets te drinken. Indien ze zelf iets willen eten, kunnen ze dit kopen aan de bar van Maxima’s. Het is in Antares niet toegestaan om eigen meegebracht eten en drinken te nuttigen.

Foto’s, RTV Utrecht en Eva TV

Tijdens de Bouwwedstrijd worden foto’s gemaakt die we na afloop graag delen via de (social media) kanalen van Leusden ZeT. Daarnaast komen RTV Utrecht en het Eva Weekjournaal langs om te filmen voor een item voor hun uitzendingen. Wanneer je niet wilt dat jouw kind in beeld komt, dan begrijpen we dat natuurlijk volkomen. We vragen je daarom om dit vooraf als reply op deze email aan ons te melden of via een rechtstreekse mail op info@leusdenzet.nl