Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Hoe organiseer je een eigen wijkfeest?

Deel dit bericht

Op een aantal plekken in onze wijk wordt regelmatig een straat- of pleinfeest gegeven. Wil jij dat ook een keer doen maar weet je niet hoe? Eén van de voordelen van je lidmaatschap van Leusden ZeT is dat we je graag helpen om een eigen buurtfeest op te zetten. Daarom geven we hier wat eerste tips hoe je dit kunt organiseren en waar je geld kunt aanvragen.

Het begint ermee om met een aantal buren te bespreken wat je zou willen doen: een bbq om elkaar beter te leren kennen? Een plek in de wijk samen mooier maken? Of misschien wel allebei?
Als je eenmaal buren gevonden hebt die het ook leuk vinden, is het goed om te weten dat er veel mogelijkheden zijn om relatief eenvoudig geld aan te vragen om ook echt iets gezamenlijk te doen.

Nationale burendag
De makkelijkste manier om voor het eerst een wijkfeest te organiseren is door mee te doen met Nationale Burendag. Dit jaar is dat op 21, 22 of 23 september. Burendag wordt ondersteund door het Oranjefonds en stelt je in staat om vrij eenvoudig 400 euro aan te vragen. Let op: je kunt het nu aanvragen maar op=op dus wees er op tijd bij. Alle voorwaarden vind je op de website van Burendag. Het is goed om te realiseren dat je geen geld voor hamburgers op de bbq kunt aanvragen, maar bijvoorbeeld wel budget om een speeltoestel neer te zetten, planten voor in een plantenbak of een bankje.

Fonds Samenlevingsinitiatieven
Daarnaast heeft de gemeente Leusden het Fonds Samenlevingsinitiatieven. Dit is een buitenkansje voor Leusdense bewoners die goede ideeën hebben om Leusden nog leuker en mooier te maken. Je kunt twee soorten aanvragen indienen: tot 1.000 euro of meer dan 1.000 euro. Voor een wijkfeest is een aanvraag tot 1.000 euro meestal genoeg en ook het makkelijkste omdat je dan niet veel extra’s hoeft te organiseren. De voorwaarden vind je ook op die website, waar je via een formulier ook meteen je aanvraag kunt indienen. Let op: ook bij dit fonds geldt dat etenswaren niet vergoed worden, maar wel eventueel materialen. En wanneer je bijvoorbeeld een bankje wilt plaatsen of iets anders, neem dan eerst contact op met de gemeente Leusden. De gemeente denkt graag mee wat mogelijk is. Het is verstandig om eerst akkoord te krijgen van de gemeente omdat daarna je aanvraag bij het fonds in behandeling wordt genomen. Onze ervaring is dat de gemeente enorm goed en constructief meewerkt, dus laat je hier niet door afschrikken. Je idee kun je gewoon sturen naar het mailadres van de gemeente: gemeente@leusden.nl

Heb je naast deze tips nog vragen? Neem ook gerust contact met ons op. In het bestuur van Leusden ZeT zitten meerdere mensen die veel ervaring hebben met het organiseren van wijkfeesten en indienen van subsidieaanvragen. Eén van de voordelen van je lidmaatschap van Leusden ZeT is dat we je hier graag bij helpen! Schroom dus niet om ons voor vragen of advies te mailen op info@leusdenzet.nl 

Heel veel plezier met je eigen wijkfeest!

Activiteit

Gratis cursus Gezond en Goed met elkaar

Graag informeren wij jullie over de cursus Gezond en goed met elkaar. De locatie is nu nog niet bekend, maar zal in de buurt zijn.

Activiteit

Gluren bij de buren in Leusden-Zuid

Zondag 30 juni is er in Leusden weer een editie van Gluren bij de Buren. Gezelligheid van mede wijkbewoners gegarandeerd! Ook in Leusden-Zuid zijn er