Het nieuwe schoolplein komt er!

Al even is een club wijkbewoners hard aan het werk met de scholen om een nieuwe School- en Buurtplein te realiseren. Er is meegedacht met het ontwerp, subsidie verkregen bij het Fonds Samenlevingsinitiatieven en alle kinderen hebben een geweldige opbrengst gerealiseerd bij de sponsorloop.

En we hebben geweldig nieuws: het nieuwe plein komt er! En al snel: vanaf 21 februari beginnen de werkzaamheden. Uiterlijk 27 maart (1 dag voor het Vier de Lente Wijkfeest!) zal het plein klaar zijn.

Eerder deze week stuurden de directeuren van de twee basisscholen een informatiebrief die we graag hieronder plaatsen, inclusief een tekening van het plein. Voor vragen over de werkzaamheden kan iedereen terecht bij de directeuren van de scholen: Matthijs van Reij (Loysder Hoek) – 033-4944438 of Francisco Meijer (‘t Palet) – 033-4940473

Informatiebrief

Beste omwonenden en gerelateerden,

Enkele jaren geleden zijn wij al gestart met de plannen ons schoolplein te renoveren: efficiënter gebruik maken van het plein met meer bomen, groen, schaduwplekken. Een plezierig plein om te spelen voor de jongere én oudere kinderen van zowel de scholen als de kinderen in de wijk. Wij zijn verheugd dat alles nu rond is en wij vrijdag 21 februari a.s. kunnen starten met de herinrichting.

De renovatie heeft een aantal gevolgen voor de kinderen en het buitenspelen:

  • Vrijdag 21 februari worden hekken geplaatst; het hele schoolplein wordt volledig afgesloten
  • In de voorjaarsvakantie wordt het grote werk gedaan zoals afgraven en heuvels verwijderen
  • De toe- en afvoer van bouwverkeer zal hoofdzakelijk verlopen via de Genthoek
  • Na de voorjaarsvakantie start de opbouw van het nieuwe schoolplein: de kinderen spelen dan buiten in de Willem Alexanderhof en de speelparkjes rondom Genthoek
  • Uiterlijk vrijdag 27 maart wordt het vernieuwde schoolplein opgeleverd

 U zult in deze periode mogelijk meer kinderen in de wijk zien spelen. Wij doen uiteraard onze uiterste best de overlast gedurende deze weken zo klein mogelijk te houden.