Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Genomineerden Wijkvrijwilliger van het Jaar

Deel dit bericht

Er zijn vele vrijwilligers in onze wijk te vinden en ze doen fantastisch werk. Om hen te eren organiseren we de verkiezing van de Wijkvrijwilliger van het Jaar. Graag maken we hieronder de genomineerden van dit jaar bekend! Tijdens de nieuwjaarsborrel op zaterdag 11 januari 2020 maakt wethouder Erik van Beurden bekend wie de jury gekozen heeft als winnaar.

Onderstaande vrijwilligers zijn door wijkbewoners genomineerd voor de Wijkvrijwilliger van het Jaar.

1. Sara Dirkse-Versteeg

Als bestuurslid Communicatie van Leusden ZeT speelde Sara een sleutelrol binnen onze wijkvereniging en heeft zo ongeveer alle communicatiekanalen  opgezet. Niet alleen maakte ze de Leusder gaZeT, maar ook de flyers, posters, oorkondes, bordjes, stickers. Werkelijk overal waar het logo van Leusden ZeT op zit, komt uit Sara’s creatieve handen. Maar ondertussen deed ze nog veel meer. Ze zorgde ervoor dat de films tijdens de Filmclub geprojecteerd werden door een prachtige beamer, trok de eerste editie van Wijkfeest Vier de Lente en coördineerde het succesvolle Theaterras.

2. Kees Menken

Als vrijwilliger van het eerste uur is Kees Menken al vele jaren coach inburgering en taalcoach. Ook bij het centrum van integratie en participatie is hij actief. Alsof dat niet genoeg is, is hij ook vrijwilliger bij de Zonnebloem. Hij heeft ook zitting, als adviseur, in de raad van cliëntenparticipatie. Daarbij is hij mentor van verschillende mensen met verschillende zorgbehoeften. Vanaf het begin is Kees medecoördinator van de koffie-ochtend op donderdagochtend.

3. Koen Nieuwenhuize

Koen Nieuwenhuize is al meer dan 30 jaar actief in het Leusdense verenigingsleven. Aanvankelijk vooral als gastheer en klusjes(timmer)man bij de IJsbreker. Maar ook bij het bouwdorp was Koen jaren actief en bij tal van evenementen kon men op hem rekenen bij de op- en afbouw. Sinds 2016 is Koen regelmatig op het Maximaplein te vinden. Hij doet vaak een klus voor Maxima’s en was vanaf de eerste editie vrijwilliger bij Vier de Lente. Afgelopen jaar ontwierp en vervaardigde hij het buurtbord en was hij volop betrokken bij de inrichting van ’t Lab.

Alle genomineerden zijn verrast door de jury met een attentie en zijn allen aanwezig bij de uitreiking op 11 januari.

Nieuws

15 laptops voor Coderdojo!

Eén keer per maand organiseren we in ons TECHlab een Coderdojo. Tijdens deze workshop leren kinderen tussen de 7 & 17 jaar programmeren. Afgelopen zaterdag