Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Gemeentesubsidie voor Leusden ZeT

Deel dit bericht

Mooi nieuws!
De gemeente Leusden heeft besloten om aan Leusden ZeT een projectsubsidie van 10.000 euro toe te kennen. Dit budget kunnen we gebruiken voor de oprichting van de vereniging, verdere ondersteuning van activiteiten & bewonersinitiatieven, de ontwikkeling van communicatiekanalen over activiteiten in Antares & de wijk en de belangen van bewoners behartigen als het gaat om wijkvoorzieningen.

In februari 2017 heeft de gemeenteraad van Leusden besloten om over een periode van 3 jaar 30.000 euro beschikbaar te stellen om van Antares een volwaardige wijkvoorziening te maken. Idealiter, zorgen wijkinitiatieven voor meer levendigheid in de omgeving van Antares zodat de exploitatie van Antares verbetert. Met Leusden ZeT hopen we een steentje bij te dragen aan het verbeteren van de levendigheid in Antares en zijn daarom erg blij met deze subsidie.

Wat gaan we nu doen met deze subsidie?
De precieze plannen en besteding kun je nalezen in de ingediende aanvraag, zie hier (pdf).
Kort samengevat:

  • We kunnen hiermee de vereniging formeel oprichten en de organisatie verder vormgeven
  • We gaan deze website verder ontwikkelen en met name de agenda met daarin alle activiteiten in Antares en omgeving
  • We ontwikkelen een papieren maandkalender met de activiteiten in Antares en omgeving
  • We ondersteunen lopende bewonersinitiatieven verder en hopen nieuwe initiatieven, waar bewoners zelf behoefte aan hebben, verder aan te jagen en ondersteunen.

Op hele korte termijn vieren we de oprichting van de vereniging samen met alle bewoners, ondernemers en verenigingen & clubs in Antares tijdens het Vier de Lente – Feest op het Maximaplein feest op 24 maart. Vanaf dan kun je ook lid worden van de vereniging. Hopelijk zien we je dan om gezamenlijk de oprichting van de vereniging te vieren!

Voor meer informatie over de toekenning, zie het Collegenieuws van de gemeente Leusden van Week 8. In het Algemeen Dagblad van 22 februari stond onderstaand artikel over de toekenning van de subsidie. Helaas zijn daar twee foutjes in geslopen. Leusden ZeT bestaat pas sinds 2017 (en niet 2007 zoals in het artikel staat). En het Formulierenhulp Inloopspreekuur vindt niet elke avond plaats maar elke donderdagavond.

Uncategorized

Succesvolle Matchbeurs voor Leusden ZeT

Op 23 september 2022 vond de eerste Matchbeurs Leusden sinds lange tijd plaats. Na 2 jaar kon het eindelijk weer doorgaan. Bij Matchbeurs komen bedrijven

Nieuws

De Coderdojo’s starten weer

Vind jij het leuk om te programmeren of te experimenteren met robots? Ben je benieuwd wat je kunt doen met een Arduino, Raspberri Pi of