Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Foto’s eerste Coderdojo

Deel dit bericht

Afgelopen zaterdag was de eerste Coderdojo in Het Lab. Vijftien kinderen tussen de 7 en 17 jaar leerden programmeren mbv Scratch, Ozobots, Arduinos, Dash en Micro:bits. En wat was het leuk! Mede door de hulp van de geweldige vrijwilligers maar vooral door het enthousiasme van de kinderen (en ouders). Dat er veel enthousiasme voor de Coderdojo was, werd al duidelijk toen we de inschrijving openden: binnen 3 dagen zat het vol en stonden er 8 kinderen op de wachtlijst.

Onze grote dank gaat uit naar Vancis dat 5 laptops ter beschikking heeft gesteld voor Het Lab en naar meester Rudger van ’t Palet die een aantal robots uitleende (zie ook zijn website www.toekomstklas.nl). Zie onder de foto’s een nieuwsbericht dat Vancis aan de Coderdojo heeft gewijd.

Vanaf januari organiseren we elke derde zaterdag in de maand een Coderdojo. De eerstvolgende Coderdojo is zaterdag 18 januari 2020. Leden van Leusden ZeT krijgen begin januari als eerste bericht om zich aan te melden. Wil je zeker zijn dat jij ook als eerste op de hoogte bent? Word dan ook lid van Leusden ZeT voor 10 euro per jaar.

Nieuwsbericht op de website van Vancis over de eerste Coderdojo

Kinderen leren programmeren tijdens CoderDojo in Leusden

Afgelopen zaterdag vond in Leusden de CoderDojo plaats, een sessie waar kinderen tussen 7 en 17 jaar leren programmeren met verschillende tools. De sessie wordt georganiseerd door vrijwilligers van de wijkvereniging Leusden ZeT. Vancis draagt graag haar steentje bij aan de toekomstige IT’ers en heeft laptops beschikbaar gesteld waarop de kinderen leren programmeren.

Marco Kappe, CISO bij Vancis en inwoner van Leusden, was aanwezig als vrijwilliger: “Het was de eerste keer voor Leusden ZeT om een CoderDojo te organiseren. We wisten niet goed wat we konden verwachten en hoe het ging lopen. De middag verliep gelukkig zeer goed. De jongste kinderen speelden met robots en een deel van de groep heeft, op de beschikbaar gestelde laptops van Vancis, gewerkt in de visuele programmeeromgeving Scratch. De oudere kinderen hebben met elektronica componenten, laptops en een Arduino of een Microbit zelf zaken kunnen bouwen en programmeren. Het was erg leuk om te zien dat de Arduino bouwers begonnen met een knipperend lampje en aan het einde van de dag twee samenwerkende stoplichten hadden gebouwd. Vol enthousiasme werd er aan het einde van de dag door de kinderen gepresenteerd wat zij hadden gebouwd.”

De sessie was een succes en zal vanaf januari iedere derde zaterdag van de maand plaatsvinden.

Over CoderDojo

CoderDojo is een beweging dat is opgezet door vrijwilligers die wereldwijd sessies houden voor jonge mensen. Bij een Dojo leren jonge mensen onder andere over het bouwen van websites, ontwikkelen van apps, maken van games en nog veel meer. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook andere kinderen die geïnteresseerd zijn in het leren programmeren en leren zij om samen te werken. Benieuwd waar en wanneer een CoderDojo is? Bekijk hier alle locaties in Nederland.

Nieuws

15 laptops voor Coderdojo!

Eén keer per maand organiseren we in ons TECHlab een Coderdojo. Tijdens deze workshop leren kinderen tussen de 7 & 17 jaar programmeren. Afgelopen zaterdag