Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Eerste genomineerde Wijkvrijwilliger van het jaar

Deel dit bericht

Ook dit jaar zijn er weer 3 wijkbewoners genomineerd voor de titel Wijkvrijwilliger van het jaar. Vandaag maken we de eerste genomineerde bekend:

Fenneke van der Vegte
Dit jaar werd het school- en buurtplein compleet vernieuwd. De heuvels werden weggehaald en stenen gingen eruit. Daarvoor in de plaats kwam meer groen, nieuwe natuurlijke speeltoestellen en bestaande toestellen werden hergebruikt. Veel ouders en wijkbewoners hebben hieraan meegeholpen, maar het initiatief om het plein aan te pakken kwam van Fenneke. En dat niet alleen: Fenneke trommelde een groep vrijwilligers op die op zoek ging naar financiële middelen. Ze overlegde met de directeuren van de scholen en het bedrijf dat het ontwerp maakte. En ze zorgde ervoor dat iedereen enthousiast bleef. En sinds het plein er eenmaal was, zet ze zich met een groep vrijwilligers elke vrijdag in om het plein te onderhouden waardoor het er tiptop in orde uitziet. Fenneke is een typische vrijwilliger die onopgemerkt blijft maar een monsterklus geleverd heeft waar alle kinderen in de wijk elke dag plezier van hebben.

De komende dagen maken we de andere genomineerden bekend. Op zaterdagavond 9 januari 2021 maken op de virtuele nieuwjaarsborrel (info volgt nog!) bekend wie van de genomineerden dé Wijkvrijwilliger van het jaar is geworden.

Elke genomineerde is afgelopen weekend verrast met het nieuws van de nominatie. Fenneke was niet thuis maar dankzij haar man (op de achtergrond) konden we het nieuws toch overbrengen.
Nieuws

15 laptops voor Coderdojo!

Eén keer per maand organiseren we in ons TECHlab een Coderdojo. Tijdens deze workshop leren kinderen tussen de 7 & 17 jaar programmeren. Afgelopen zaterdag