Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Drukbezocht wijkfeest Leusden ZeT op Máximaplein

Deel dit bericht

Ruim 500 bezoekers genoten van diverse activiteiten en workshops

Leusden, 14 mei 2022 – Wijkvereniging Leusden ZeT organiseerde zaterdag 13 mei voor de vierde keer het wijkfeest voor de bewoners van Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk. Dit jaar was het thema ‘ontmoeten’. Ruim 500 mensen bezochten het Máximaplein, waar het feest startte met een brunch op uitnodiging voor circa 50 wijkbewoners.

De bezoekers konden deelnemen aan diverse activiteiten, zoals levend tafelvoetbal, behendigheidsspelen, bingo, zaadbommen maken en haarvlechten door Team Kappers. Verder waren er workshops tekenen, ‘lekker in je vel’,  streetdance, een wijnproeverij, een coderdojo in het TECHlab en een workshop van Circusschool Amersfoort. Sportievelingen en natuurliefhebbers konden mountainbiken, een natuurwandeling maken of leren vloggen over de mooie natuur in de omgeving. Veel workshops werden gegeven door wijkgenoten. Daarnaast waren er spelletjes voor de kinderen en was er vanuit SKA-kindcentrum De Dwergster aandacht voor gezond eten en drinken.

Optredens van Lisiduna, De Huisband en  Impressive Dance Studio -en het prachtige weer- maakten de feestelijke sfeer compleet. De brunch en verkoelende drankjes werden verzorgd door Maxima’s en het ijs door Kwalitaria. Johan Oudshoorn verzorgde de kleurrijke bloemen op het terras en voor verschillende vrijwilligers.

Ontmoetingen

Chris van Bokkum, voorzitter van Leusden ZeT: “Na het geslaagde wijkfeest van vorig jaar zijn we dit jaar vol enthousiasme aan de slag gegaan met de organisatie. Met het thema ‘ontmoeten’ willen we mensen een gezellige middag bezorgen én de onderlinge verbinding in de wijk stimuleren. We kijken terug op een mooie dag en zijn er trots op dat we dit voor elkaar hebben gekregen, met de inzet van vele fantastische vrijwilligers.”

Het feest werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring door de gemeente Leusden, het Fonds Samenlevingsinitiatieven, Duurzaam Doen en verschillende ondernemers in de wijk.

Kijk voor meer foto’s en een video van het wijkfeest op onze website www.leusdenzet.nl.

Activiteit

Gratis cursus Gezond en Goed met elkaar

Graag informeren wij jullie over de cursus Gezond en goed met elkaar. De locatie is nu nog niet bekend, maar zal in de buurt zijn.

Activiteit

Gluren bij de buren in Leusden-Zuid

Zondag 30 juni is er in Leusden weer een editie van Gluren bij de Buren. Gezelligheid van mede wijkbewoners gegarandeerd! Ook in Leusden-Zuid zijn er