Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Derde genomineerde Wijkvrijwilliger van het jaar

Deel dit bericht

Ook dit jaar zijn er weer 3 wijkbewoners genomineerd voor de titel Wijkvrijwilliger van het jaar. Vandaag maken we de derde genomineerde bekend. En dat is niet 1 iemand maar een bijzondere nominatie voor een duo:

Froukje Heijdt-Bijkerk en Mariska Stehouwer
Sommige mensen kun je niet apart nomineren omdat ze samen zo veel voor elkaar krijgen. Zo ook Froukje en Mariska, de drijvende krachten achter CreaZeT. Al vanaf het begin van Leusden ZeT zijn ze actief: Froukje is de oprichter van het Brei- en Haakcafé waarin ze elke week met een fijne club wijkbewoners creatief bezig is en ondertussen lief en leed delen en voor elkaar klaarstaan. Mariska schreef regelmatig over Leusden ZeT in de Leusder krant, maar paste haar talenten ook toe in de Leusder gaZeT. Beiden hebben geholpen met het inrichten van Het Lab waarin hun tweewekelijkse CreaZeT Atelier een gouden greep is. Wijkbewoners die ‘s avonds creatief bezig willen zijn, ontmoeten elkaar op een fijne plek en in ontspannen setting. Ondertussen werken ze samen met Maxima’s waar ze bijvoorbeeld hielpen met de organisatie van de jaarlijkse Hobbymarkt en onlangs hadden ze nog een bijdrage bij de totstandkoming van de pop-up kerstwinkel in Maxima’s.

Op zaterdagavond 9 januari 2021 maken op de virtuele nieuwjaarsborrel (info volgt nog!) bekend wie van de genomineerden dé Wijkvrijwilliger van het jaar is geworden.

gaZeT

Nieuwe gaZeT online!

Er staat weer een nieuwe editie van de Leusder gaZeT online. Lees hem snel! In deze editie vind je weer nieuws uit de wijk, achtergrondverhalen,

Nieuws

15 laptops voor Coderdojo!

Eén keer per maand organiseren we in ons TECHlab een Coderdojo. Tijdens deze workshop leren kinderen tussen de 7 & 17 jaar programmeren. Afgelopen zaterdag