Wijkvereniging voor Leusden-Zuid en Tabaksteeg

50 kinderen hielpen mee met Schoon Maximapleinactie

Deel dit bericht

Het was weer prachtig weer op het Maximaplein voor een nieuwe Schoonmaakactie op vrijdag 16 november. Met veel enthousiasme hielpen kinderen van groep 1 tot en met groep 7 mee. Na school kwamen zij snel een knijper, hesje en handschoenen halen. Gewapend met een vuilniszak gingen zij de wijk en ruimden zwerfvuil op rondom het schoolplein, de parkeerplaats en straten van Leusden-Zuid en Tabaksteeg.

De powergirls – een supergezellige groep meiden, hielp ook mee het afval weg te brengen. Meest opmerkelijke object: een glazen bloempot en een theedoek. Julia (9) merkte op “Eerst deed ik mee voor de stempel, nu doe ik mee voor het milieu”. Ook dit keer verdiende de kinderen een stempel die ze uiteindelijk kunnen inwisselen tijdens het Vier de Lentefeest op het Maximaplein op 30 maart 2019 dat Leusden ZeT organiseert.

Hieronder zie je alle foto’s van de actie. Sta jij op een foto en heb je die liever niet online? Stuur ons dan gerust een berichtje op info@leusdenzet.nl. Dan halen we de foto natuurlijk offline.

De Schoon Maximapleinactie is mede mogelijk gemaakt door steun van het Fonds Duurzame Initiatieven, Nederland Schoon en Leusden ZeT.

Nieuws

Handig: de Leusden Buitenspeelkaart!

De Groene Belevenis lanceert de eerste Buitenspeelkaart voor de gemeente Leusden. Op deze kaart vind je alle groene speelplekken in Leusden, Achterveld en Stoutenburg, met