Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

24 maart: Wijkfeest Vier de Lente!

Deel dit bericht


Op zaterdagmiddag 24 maart organiseert Leusden ZeT samen met alle winkeliers van het Maximaplein en organisaties & verenigingen het wijkfeest Vier de Lente!
Waarom? Omdat het dan eindelijk lente is! Om je kennis te laten maken met alle activiteiten in Multifuctioneel Centrum Antares. En om te vieren dat wijkvereniging Leusden ZeT officieel bestaat.

Het feest begint om 12 uur met een schoonmaakactie op en rond het Maximaplein. Om 13.30 uur  begint het wijkfeest met de officiële lancering van de wijkvereniging Leusden ZeT door een aantal wijkbewoners en de burgemeester van Leusden, Gerolf Bouwmeester.

Daarna beginnen alle activiteiten verspreid over het Maximaplein en in Antares. Het plein staat bol van activiteiten: van een klimwand, rodeostier en springkussen tot optredens van Muziekschool Amersfoort en dansdemonstraties van Moving Stars. Je kunt deelnemen aan een Buiten-Verf-Activiteit, er is een markt met diverse kraampjes en om 15.15 uur een optreden van Lisiduna.

Ondertussen houden alle organisaties en verenigingen die actief zijn in Antares een open huis zodat je met hun activiteiten kennis kunt maken. Zo kun je terecht in de BeautyZeT Corner om je nagels weer eens mooi laten lakken, je haar te laten vlechten of je mooi te laten schminken.

En wat dacht je van V.O.C. ZeT Arena, waar je kan koersballen, tafeltennissen of iemand inmaken met een ouderwets potje klaverjassen? Heb je behoefte om even te ontspannen? Maak kennis met verschillende soorten yoga die je meenemen naar relaxte sferen.

    

Kom daarna mee naar boven waar je op de TechLab Floor kennis kunt maken met de nieuwste technieken. Zie hoe je zelf een drone kunt bouwen, ervaar een virtual reality bril of neem plaats voor een echt greenscreen.

    

Loop dan even door en je staat in de Sport ZeT Zaal waar je kan bewegen met gym en dans. Schuif daarna nog even aan op het CreaZeT Plein voor een workshop zeep, armbandjes of macrame.

Neem een drankje bij Maxima’s en kies wie er wat jou betreft moet winnen bij de bakwedstrijd en maak de bekendmaking mee om 16.15 uur.

Kortom: Er is te veel om op te noemen! Daarom we zien je dan ook graag op 24 maart en Vier de Lente mee met de hele wijk!

Het Vier de Lente Wijkfeest wordt mede mogelijk gemaakt door alle wijkbewoners die vrijwillig aan dit evenement meewerken, net als alle organisaties & verenigingen. De volgende bedrijven, organisaties en fondsen ondersteunen het wijkfeest: Dirk van den Broek, Kinderopvang Humanitas, Trekpleister, Maxima’s, De Bibliotheek Eemand, Snexs, Team Kappers, Fonds Samenlevingsinitiatieven, Opgeruimd Leusden, Infinity Flower en Scholen in de Kunst.

 

Nieuws

15 laptops voor Coderdojo!

Eén keer per maand organiseren we in ons TECHlab een Coderdojo. Tijdens deze workshop leren kinderen tussen de 7 & 17 jaar programmeren. Afgelopen zaterdag