Schoon Maximaplein

Geplaatst op door

Schoon Maximaplein en omstreken is sinds 2016 het initiatief waarbij bewoners en ondernemers de omgeving van het Maximaplein en in de wijk Tabaksteeg & Leusden-Zuid samen schoon houden.

En dit doen we niet alleen. De basisscholen ’t Palet en Loysder Hoek ondersteunen de actie. Net als de ondernemers rondom het Maximaplein die op 10 november 2017 een intentieverklaring ondertekenden om mee te blijven helpen om de omgeving van hun onderneming schoon te houden.

2019-2020

Dit schooljaar zijn we weer begonnen met de opruimacties. Kinderen die meedoen verdienen stempels die op het wijkfeest Vier de Lente omgeruild kunnen worden voor muntjes. De muntjes gebruik je om aan activiteiten van het feest deel te nemen. Eten bij Dirk sponsort de activiteit met een beker warme chocolademelk na afloop en een loterij met als prijs: ontbijt bij Dirk op zondag 19 januari 2020 voor winnaars plus vrienden of familie.

De data zijn:

  • 13 december
  • 17 januari 2020
  • 14 februari
  • 28 maart 2020.

Nieuw vanaf 2020 is dat in de groepen 5 t/m 8 van ’t Palet en de Loydster Hoek gastlessen gegeven zullen worden en dat kinderen uit de wijk mee kunnen doen aan een prijsvraag. Hoofdprijs is een bezoek aan Suez in Rotterdam  www.suez.nl  in mei of juni 2020. Voorbereidingen lopen volop en binnenkort meer informatie.

Organisatoren zijn Arie Kars & Like van der Ham-van Hulten.