Schoon Maximaplein

Geplaatst op door

Schoon Maximaplein en omstreken is het initiatief waarbij bewoners en ondernemers de omgeving van het Maximaplein en in de wijk Tabaksteeg & Leusden-Zuid samen schoon houden.

En dit doen we niet alleen. De basisscholen ’t Palet en Loysder Hoek ondersteunen de actie. Kinderopvang Humanitas en de SKA Peuterspeelzaal doen actief mee aan de schoonmaakacties. Daarnaast tekenden op 10 november 2017 alle ondernemers rondom het Maximaplein een intentieverklaring om mee te blijven helpen om de omgeving van hun ondernemingen schoon te houden.

Organisatoren zijn Arie Kars & Like van der Ham-van Hulten.

  

In heel Leusden is Opgeruimd Leusden actief. Zij organiseren iedere 2 maanden op zaterdagochtend een opruimactie in het buitengebied van Leusden.

Wat gebeurt er door het jaar heen aan opruimacties in onze wijk?
Sommige bewoners lopen regelmatig een rondje, andere doen mee aan de gemeenschappelijke acties die georganiseerd worden, zoals op vrijdag 10 november 2017 waar 60 kinderen en 20 volwassenen aan meededen of op 1 januari 2018 tijdens het Nieuwjaarsvegen. Ruim jij op tijdens een wandeling in de wijk? We horen graag van je, mail ons naar schoonmaximaplein@gmail.com

Spaar voor verrassingen:
We belonen graag de kinderen en volwassenen die deelnemen aan dit initiatief. We zijn gestart met een stempelactie – verzamel zoveel mogelijk stempels en kom op 24 maart 2018 naar het Maximaplein om je kaart te verzilveren – hoe meer stempels, hoe meer verrassingen! Heb jij nog geen spaarkaart? Geen probleem, tijdens iedere grote actie delen we spaarkaarten uit.

Wanneer kan ik stempels verdienen?
De volgende gemeenschappelijke momenten staan gepland:

    • 28 september
    • 16 november
    • 15 februari
    • 30 maart
    • 24 mei