Bewonersinitiatieven

Geplaatst op door

Onder de vlag van Leusden ZeT zijn momenteel 11 bewonersinitiatieven actief. Deze worden gedragen door wijkbewoners die zelf behoefte hebben aan de activiteit die zij organiseren. Momenteel zijn de volgende initiatieven actief met het organiseren van activiteiten:

Wekelijkse koffieochtend
Op donderdagochtend is iedereen tussen 10.00 en 11.30 uur van harte welkom bij Café Maxima’s voor een kopje koffie e/o thee, gezellig praatje en eventueel een spelletje.
Zie hier een overzicht van de volgende koffieochtenden.
Organisatoren: Rita Cloosterman & Kees Menken

Boekenruilkast in Maxima’s
In Café Maxima’s kun je tijdens de openingstijden kosteloos een boek meenemen, ruilen of inleveren.
Voor meer informatie, zie hier.
Organisatoren: Marloes Swaab Visser, Judith Muller, Marjolein Zweverink-Hoekstra, Mariska Roestenburg, Monique Disseldorp en Ellen Jumelet

ANWB Automaatje
ANWB AutoMaatje is een vrijwilligers vervoersproject, bedoeld voor mensen die door leeftijd of handicap niet in staat zijn met eigen auto of openbaar vervoer te reizen. Doordat zij minder mobiel zijn, zijn ze voor boodschappen, een bezoek aan de kapper, een kennis, de dokter of een dierbare plek sterk afhankelijk van mensen in hun omgeving.
Organisator: Rita Cloosterman

Schoon Maximaplein
Schoon Maximaplein en omstreken is het initiatief waarbij bewoners en ondernemers de omgeving van het Maximaplein en in de wijk Tabaksteeg & Leusden-Zuid schoon houden.
Voor meer informatie, zie hier.
Organisatoren: Arie Kars & Like van der Ham-van Hulten

TECHlab
Met het TECHlab Leusden ZeT willen we een ruimte creëren in Antares voor jong en oud waar je kennis kunt maken met nieuwe technieken zoals 3D printen, programmeren, werken met robots, een drone bouwen, je vlog monteren of een eigen virtual reality film maken. Maar ook een plek waar je workshops kunt volgen om kennis te maken met dit soort technieken, mensen kunt ontmoeten waar je mee kunt samenwerken en waar je terecht kunt als je een vraag hebt over je tablet of mobiele telefoon.
Voor meer informatie, zie hier.
Organisatoren: Lomme van der Hulst, Marjan Crabtree, Geert-Jan IJszenga & Martijn Kleppe
 

Brei- en haakcafe
Op maandagmiddag is iedereen van 13.30 tot 16.00 uur welkom in Café Maxima’s om samen te haken en breien.
Zie hier een overzicht van de volgende bijeenkomsten van het Brei- en Haakcafé.
Organisator: Froukje Heijdt-Bijkerk

Wijkfeest Vier de Lente
Op zaterdag 30 maart 2019 is het tweede wijkfeest Vier de Lente op het Maximaplein.

Nieuw Schoolplein 
Momenteel wordt hard gewerkt aan de plannen voor een nieuw school- en wijkplein bij Antares. Al langer bestaat de wens om het plein aan te pakken zodat het groener wordt en leukere speeltoestellen krijgt. Maar ook: meer ruimte door het weghalen van de bulten en meer schaduwplekken. Een groep ouders werkt samen met beide scholen om het plan te realiseren.
Organisatoren: Fenneke, Annemarie, Monique, Froukje, Denis, Christi Anne, Ferdinand, Jop & Martijn
Voor meer informatie, zie hier

Filmclub
Eén keer per maand organiseert een club wijkbewoners de Leusden ZeT Filmclub. Iedereen is welkom vanaf 19.30 uur, de film begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 5 euro, inclusief 1 consumptie. Leden van Leusden ZeT krijgen korting en betalen 4 euro.
Organisatoren: Hans van Kuijen, Tietia Bolhuis, Hans Hubert, Hans Groeneveld, Kor Werkman, Hans Brinkman.
Voor meer informatie, zie hier.

Proeverijen
Na twee zeer succesvolle whiskyproeverijen in 2018, presenteren Marc Dohmen en Frits Ringers een zestal zeer gevarieerde proeverijen in 2019. Met tal van leuke weetjes over de dranken en het land van herkomst en hapjes, die passen bij de smaakbeleving van de geserveerde dranken. Voor meer informatie, zie hier

Fiets APK
Op zaterdag 13 oktober 2018 organiseerde een groep bewoners een Fiets APK Actie. Wijkbewoners konden vanaf 9 uur ‘s ochtends langskomen om hun fiets te laten controleren op remmen, verlichting of andere kleine problemen. Gedurende dag zijn er in totaal ruim 45 fietsen door de vrijwilligers onder handen genomen! Voor meer informatie zie hier.

Crea ZeT
In onze wijk wonen veel bewoners die erg creatief zijn. Een aantal hebben zich verenigd in het Crea ZeT wijkinitiatief om onder ander gezamenlijk creatieve workshops te geven. In 2018 zijn de eerste workshop Bullet Journal maken gegeven.
Organisatoren: Mariska Stehouwer,  Froukje Heijdt-Bijkerk, Sara Dirkse-Versteeg
Voor meer informatie, zie hier.

Formulierenhulp Inloopspreekuur
Tot donderdag 19 april heeft een groep vrijwilligers het Formulierenhulp Inloopspreekuur georganiseerd. Zij stonden toen tussen 19.00 en 21.00 uur klaar voor wijkbewoners die vragen hebben over allerlei formulieren. Na evaluatie bleek dat er weinig animo voor het spreekuur was en daarom is het spreekuur momenteel stopgezet.
Initiatiefnemers: Paul van Wegen en Wil Zaagman