Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

ANWB Automaatje

ANWB AutoMaatje is een vrijwilligers vervoersproject, bedoeld voor mensen die door leeftijd of handicap niet in staat zijn met eigen auto of openbaar vervoer te reizen. Doordat zij minder mobiel zijn, zijn ze voor boodschappen, een bezoek aan de kapper, een kennis, de dokter of een dierbare plek sterk afhankelijk van mensen in hun omgeving. Lariks zorg en welzijn krijgt regelmatig vragen van deze mensen. Tot op heden schakelden zij incidenteel een vrijwilliger in die dit voor zijn buurtgenoot wilt doen.

Met behulp van ANWB AutoMaatje Leusden kunnen inwoners gemakkelijker een aanvraag doen voor incidenteel vervoer. Vrijwillige matchmakers koppelen de vervoersvraag van een inwoner aan een beschikbare chauffeur. De vrijwillige chauffeur, het zogenaamde AutoMaatje,  begeleidt mensen van deur-tot-deur met de eigen auto en ontvangt hiervoor van de deelnemer een kleine onkostenvergoeding van €0,30 per gereden kilometer.

Vanuit Leusden ZeT is Rita Cloosterman één van de matchmakers en medetrekkers van dit prachtige initiatief.

Aanmelden kan telefonisch bij Lariks via 033- 303 44 44 tussen 9.00 en 12.30. De telefoniste van Lariks neemt dan eenmalig de persoonsgegevens op en zet die in het systeem. Een van de vrijwillige matchmakers neemt vervolgens contact op om de spelregels van ANWB AutoMaatje nog eens door te spreken en om een deelnemerskaart te overhandigen.

Een rit dient minimaal 2 dagen van te voren te worden aangevraagd bij Lariks. De matchmakers hebben dan voldoende tijd om op zoek te gaan naar een beschikbare chauffeur. Het kan voorkomen dat er geen chauffeur beschikbaar is, de deelnemer dient dan zelf voor een alternatief te zorgen.

Op https://automaatjeleusden.nl/ staat alle informatie over ANWB AutoMaatje Leusden. Zie onder de folder.

ANWB AutoMaatje Leusden wordt mogelijk gemaakt door:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email