Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Activiteiten

Onder de vlag van Leusden ZeT worden veel verschillende activiteiten en bewonersinitiatieven gehouden. Deze worden gedragen door wijkbewoners die zelf behoefte hebben aan de activiteit die zij organiseren. Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende activiteiten en initiatieven. Kijk in onze agenda om te weten wat er momenteel georganiseerd wordt. Heb je zelf een leuk idee of wil je meehelpen met organiseren? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

ANWB Automaatje

ANWB AutoMaatje is een vrijwilligers vervoersproject, bedoeld voor mensen die door leeftijd of handicap niet in staat zijn met eigen auto of openbaar vervoer te reizen. Doordat zij minder mobiel zijn, zijn ze voor boodschappen, een bezoek aan de kapper, een kennis, de dokter of een dierbare plek sterk afhankelijk van mensen in hun omgeving. Organisator: Rita Cloosterman

Brei- en haakcafe

Op dinsdagmiddag is iedereen van 13.30 tot 16.00 uur welkom in Café Maxima’s om samen te haken en breien. Organisator: Froukje Heijdt-Bijkerk.

Koffie- en theemiddag

Op donderdagochtend is iedereen tussen 14.30 en 16.30 uur van harte welkom bij Café Maxima’s voor een kopje koffie e/o thee, gezellig praatje en eventueel een spelletje. Organisatoren: Rita Cloosterman & Kees Menken.

Nieuw Máximaplein

Het Maximaplein als de huiskamer van de wijk. Wie wil dat nou niet? Op 19 december 2022 werd door de werkgroep Máximaplein de visie van het Maximaplein overhandigd aan wethouder Wim Vos van de gemeente Leusden.

In 2021 organiseerde Leusden Zet een meedenkavond over de inrichting van het Máximaplein. Hier is een werkgroep uit voortgekomen die voor het Maximaplein een visie op de toekomst heeft opgesteld. De werkgroep heeft haar missie als volgt omschreven: “Wij willen dat het Máximaplein voor de bewoners van de aanliggende wijken een aantrekkelijke plek wordt waar het fijn vertoeven is en waar je langer wilt verblijven.”

TECHlab (Coderdojo)

Het TECHlab Leusden ZeT is in het Lab in Antares waar jong en kennis kan maken met nieuwe technieken zoals 3D printen, programmeren, werken met robots, Minecraft of een drone leert bouwen. Maar het is ook een plek waar je workshops kunt volgen om kennis te maken met dit soort technieken, mensen kunt ontmoeten waar je mee kunt samenwerken. Voor meer informatie, zie hier. Organisatoren: Lomme van der Hulst, Marjan Crabtree, Geert-Jan IJszenga & Martijn Kleppe.

Wandelclub

Wil je ook meedoen? Leuk! Stuur dan een berichtje naar info@leusdenzet.nl De club heeft een app groep waar je aan toegevoegd wordt. Binnen die groep kun je aangeven of je de volgende keer mee wilt lopen of niet.

De wandelclub is met name bedoeld voor inwoners uit Leusden-Zuid (incl. Tabaksteeg en Maanwijk). Om elkaar in de buurt te ontmoeten. We komen elke dinsdagavond om 19.15 uur samen en wandelen ongeveer anderhalf uur door onze mooie omgeving. Bij flinke buien gaat het niet door. Verzamelen voor Maxima’s op het Máximaplein, tegenover Dirk van den Broek.

Zet filmclub

Terug van weggeweest: de Leusden ZeT Filmclub. Op periodieke basis organiseert een enthousiast groep filmfanatiekelingen uit Leusden-Zuid een filmavond. Onder het genot van een hapje en een drankje kijk je samen met wijkgenoten naar de leukste films.

Deelname aan de filmclub kan tegen een kleine vergoeding van slechts €5,-. Uiteraard zijn introducees ook welkom. Ook zij betalen €5,-. Ben je nog geen lid, dan kun je ter plekke voor € 10,- per jaar lid worden en kijk je de film die avond gratis.

En… het eerste drankje is voor onze rekening!

De volgende activiteiten vinden momenteel niet plaats.

Wil je helpen om deze te organiseren? Neem dan contact met ons op.

Crea ZeT 

In onze wijk wonen veel bewoners die erg creatief zijn. Een aantal hebben zich verenigd in het Crea ZeT wijkinitiatief om onder ander gezamenlijk creatieve workshops te geven in het Lab. In de agenda vind je terug wanneer Crea ZeT is en via de contactpagina kan je contact opnemen met de organisatoren.

Wijkfeest Vier de Lente

Het leukste feest in de wijk waarmee we de lente inluiden. Heel het Maximaplein en Antares staan in het teken van de wijk, wijkactiviteiten, ondernemers, verenigingen en elkaar ontmoeten.

Boekenruilkast in Maxima’s

In Café Maxima’s kun je tijdens de openingstijden kosteloos een boek meenemen, ruilen of inleveren. Voor meer informatie, zie hier.
Organisatoren: Marloes Swaab Visser, Judith Muller, Marjolein Zweverink-Hoekstra, Mariska Roestenburg, Monique Disseldorp en Ellen Jumelet.

Onderhoud Schoolplein 

In 2020 is het nieuw school- en buurtplein geheel vernieuwd door een initiatief van wijkbewoners, leerkrachten en de scholen. Het plein wordt elke vrijdag onderhouden door een groep vrijwilligers.

Schoon Maximaplein

Schoon Maximaplein en omstreken is het initiatief waarbij bewoners en ondernemers de omgeving van het Maximaplein en in de wijk Tabaksteeg & Leusden-Zuid schoon houden.  Organisatoren: Arie Kars & Like van der Ham-van Hulten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email