Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

Activiteiten

Onder de vlag van Leusden ZeT woorden veel verschillende activiteiten en bewonersinitiatieven gehouden. Deze worden gedragen door wijkbewoners die zelf behoefte hebben aan de activiteit die zij organiseren. Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende activiteiten en initiatieven. Voor een volledig overzicht kijk je in onze agenda. Heb je zelf een leuk idee of wil je meehelpen met organiseren? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag.

Crea Zet 

In onze wijk wonen veel bewoners die erg creatief zijn. Een aantal hebben zich verenigd in het Crea ZeT wijkinitiatief om onder ander gezamenlijk creatieve workshops te geven in het Lab. In de agenda vind je terug wanneer Crea ZeT is en via de contactpagina kan je contact opnemen met de organisatoren.

 

Zet filmclub

Terug van weggeweest: de Leusden ZeT Filmclub. Op periodieke basis organiseert een enthousiast groep filmfanatiekelingen uit Leusden-Zuid een filmavond. Onder het genot van een hapje en een drankje kijk je samen met wijkgenoten naar de leukste films.

Deelname aan de filmclub kan tegen een kleine vergoeding van slechts €5,-. Uiteraard zijn introducees ook welkom. Ook zij betalen €5,-. Ben je nog geen lid, dan kun je ter plekke voor € 10,- per jaar lid worden en kijk je de film die avond gratis.

En… het eerste drankje is voor onze rekening!

 

Open Sportpark Leusden Zuid
Beweging is belangrijk en zeker in deze Coronatijd zie je dat steeds meer mensen de buitenlucht opzoeken voor de nodige beweging. Nadat buurtbewoonster Rens Fioole begin 2021 het initiatief heeft genomen om de mogelijkheden te verkennen om in Leusden Zuid een Open Sportpark te realiseren, werken de volgende vier bewoners nu keihard om dit te realiseren: Wietse Holwerda, Sander Rus, Bas Renooij en Geert Jan IJszenga

Wekelijkse koffie- en theemiddag
Op donderdagochtend is iedereen tussen 14.30 en 16.30 uur van harte welkom bij Café Maxima’s voor een kopje koffie e/o thee, gezellig praatje en eventueel een spelletje.
Zie hier een overzicht van de volgende koffieochtenden.
Organisatoren: Rita Cloosterman & Kees Menken

Pubquiz
Sinds eind 2020 organiseren verschillende leden een (online) Pubquiz, nadat de eerste pubquiz gehouden werd tijdens de ALV van 2019. Toen al was er een wisselbeker die sindsdien rouleert door de wijk en trots op de schoorsteenmantel staat van het winnende team.

TECHlab
Het TECHlab Leusden ZeT is in het Lab in Antares waar jong en kennis kan maken met nieuwe technieken zoals 3D printen, programmeren, werken met robots, Minecraft of een drone leert bouwen. Maar het is ook een plek waar je workshops kunt volgen om kennis te maken met dit soort technieken, mensen kunt ontmoeten waar je mee kunt samenwerken.
Voor meer informatie, zie hier.
Organisatoren: Lomme van der Hulst, Marjan Crabtree, Geert-Jan IJszenga & Martijn Kleppe
 

Wandelclub
De wandelclub komt elke dinsdagavond om 19.00 uur en zaterdagochtend om 09.00 uur samen en wandelt ongeveer anderhalf uur door onze mooie omgeving, uiteraard op 1,5 meter afstand van elkaar. Bij flinke buien gaat het niet door. Verzamelen voor Maxima’s op het Máximaplein, tegenover Dirk van den Broek.

Máximaplein
Wat vind jij van het Máximaplein? Iedere wijkbewoner loopt of fietst er wel eens overheen of komt er voor de dagelijkse boodschappen. Over het algemeen horen we van wijkbewoners dat het een kaal, winderig en stenig plein is met weinig sfeer. Daar willen wij graag samen met buurtbewoners en ondernemers op het plein verandering in brengen.

Nieuw Schoolplein 
In 2020 is het nieuw school- en buurtplein geheel vernieuwd door een initiatief van wijkbewoners, leerkrachten en de scholen. Het plein wordt elke vrijdag onderhouden door een groep vrijwilligers.
Voor meer informatie, zie hier

Boekenruilkast in Maxima’s
In Café Maxima’s kun je tijdens de openingstijden kosteloos een boek meenemen, ruilen of inleveren.
Voor meer informatie, zie hier.
Organisatoren: Marloes Swaab Visser, Judith Muller, Marjolein Zweverink-Hoekstra, Mariska Roestenburg, Monique Disseldorp en Ellen Jumelet

ANWB Automaatje
ANWB AutoMaatje is een vrijwilligers vervoersproject, bedoeld voor mensen die door leeftijd of handicap niet in staat zijn met eigen auto of openbaar vervoer te reizen. Doordat zij minder mobiel zijn, zijn ze voor boodschappen, een bezoek aan de kapper, een kennis, de dokter of een dierbare plek sterk afhankelijk van mensen in hun omgeving.
Organisator: Rita Cloosterman

Schoon Maximaplein
Schoon Maximaplein en omstreken is het initiatief waarbij bewoners en ondernemers de omgeving van het Maximaplein en in de wijk Tabaksteeg & Leusden-Zuid schoon houden.
Voor meer informatie, zie hier.
Organisatoren: Arie Kars & Like van der Ham-van Hulten

Brei- en haakcafe
Op maandagmiddag is iedereen van 13.30 tot 16.00 uur welkom in Café Maxima’s om samen te haken en breien.
Zie hier een overzicht van de volgende bijeenkomsten van het Brei- en Haakcafé.
Organisator: Froukje Heijdt-Bijkerk

Wijkfeest Vier de Lente
Het leukste feest in de wijk waarmee we de lente inluidden. Heel het Maximaplein en Antares staan in het teken van de wijk, wijkactiviteiten, ondernemers, verenigingen en elkaar ontmoeten.

 

Bewonersinitiatieven die in het verleden hebben plaatsgevonden:

Proeverijen
Na twee zeer succesvolle whiskyproeverijen in 2018, presenteren Marc Dohmen en Frits Ringers een zestal zeer gevarieerde proeverijen in 2019. Met tal van leuke weetjes over de dranken en het land van herkomst en hapjes, die passen bij de smaakbeleving van de geserveerde dranken. Voor meer informatie, zie hier

Fiets APK
Op zaterdag 13 oktober 2018 organiseerde een groep bewoners een Fiets APK Actie. Wijkbewoners konden vanaf 9 uur ‘s ochtends langskomen om hun fiets te laten controleren op remmen, verlichting of andere kleine problemen. Gedurende dag zijn er in totaal ruim 45 fietsen door de vrijwilligers onder handen genomen! Voor meer informatie zie hier.

Filmclub
In 2019 en 2020 organiseerde een club wijkbewoners de Leusden ZeT Filmclub in Antares. Momenteel is dit wijkinitiatief even gepauzeerd omdat de betrokken vrijwilligers geen tijd meer hebben. Wil je helpen om de Filmclub weer te organiseren, leuk! Stuur ons dan even een berichtje op info@leusdenzet.nl
Voor meer informatie, zie hier.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email