Wijkvereniging voor Leusden-Zuid, Tabaksteeg en Maanwijk.

17 november filmavond ‘Jeanne du Bary’

Deel dit bericht

Op vrijdag 17 november draait de filmclub van LeusdenZeT de film Jeanne du Barry (2023).

Jeanne du Barry

Het historische drama vertelt het waargebeurde verhaal van Jeanne (Maïwenn), een losbandige vrouw die niet in de voetsporen van haar keurige moeder wil treden en besluit haar eigen pad te kiezen wat betreft haar seksleven. Zo ontmoet ze Comte du Barry (Melvil Poupaud), met wie ze een relatie opbouwt waarvan al snel de liefde uitbloeit. Ze blijft bij hem voor zijn zoon, Adolphe (Thibault Bonenfant), terwijl zij en Comte beiden hun genot bij anderen zoeken.

Als Jeanne mee mag naar de spiegelzaal in het Versailles, betovert ze koning Lodewijk XV (Johnny Depp) met haar charme. Hij besluit dat ze zijn nieuwe maîtresse wordt en als de koningin overlijdt, staat Jeanne ook publiekelijk aan zijn zijde. Een groot schandaal in Versailles, want niemand wil dit straatmeisje aan het hof. Jeanne wordt door iedereen tegengewerkt, maar weet tegen ieders verwachtingen in een leven op te bouwen tussen de aristocratie.

Wanneer: Vrijdag 17 november om 19:30 uur (zaal gaat om 19.00 open)

Waar: Antares, Maximaplein 7

Kosten: € 5,- voor leden van de wijkvereniging. Introducees betalen ook € 5,-. Ben je nog geen lid, dan kan je ter plekke lid worden voor € 10,- per jaar en kijk je deze film gratis.
Pinnen is mogelijk, kom dan wel wat eerder zodat we op tijd kunnen beginnen.

Aanmelden via https://www.leusdenzet.nl/filmclub/. Vol is vol.

Activiteit

Nieuwjaarsreceptie Leusden ZeT

Op 20 januari hopen we het glas te heffen op een nieuw jaar. Een mooie gelegenheid om buurtbewoners te spreken en bij te kletsen. Tijdens